NOVLJANI ZARATILI SA MORSKIM DOBROM: Zakupci na tankom ledu - Volim Podgoricu

NOVLJANI ZARATILI SA MORSKIM DOBROM: Zakupci na tankom ledu

Zakupci objekata u zoni Morskog dobra duž crnogorske obale, moći će ovog ljeta poslovati uz privremeno rješenje o radu.

To je dogovoreno na sastanku u Morskom dobru, kojem nijesu prisustvovali predstavnici opštine Herceg Novi.

HERCEG NOVI PREKIDA SARADNJU SA MORSKIM DOBROM Dirigovanim tenderima vrijeđaju grad i građane

Nezadovoljni aktuelnim tenderima, rukovodstvo grada najavljuje prekid svake saradnje sa tim preduzećem.

Stotinak zakupca iz Herceg Novog našlo se u središtu sukoba, u situaciji kada je očigledno da za ovu sezonu ne mogu stići da pribave sve saglasnosti za legalan rad ove sezone.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom nanijelo je više zla nego dobrog svakoj primorskoj opštini, to je nažalost opšte poznata stvar u Crnoj Gori”,  navodi se u reagovanju Opštine Herceg Novi od prije par dana.

Neistina je, dodaju, da je Opština bez posebnog interesovanja i učešća pratila nastojanja Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom da upravljanje lukom uskladi sa zakonom.

“Na zajedničkom sastanku u martu ove godine zaključeno je da će Morsko dobro i Agencija usaglasiti stavove prije raspisivanja tendera, ali to se nije desilo, već ste postupili mimo tadašnjeg dogovora. Na istom sastanku ste nas uvjeravali i da će posao u vezi sa zakupom pristaništa biti završen ranije, a sada imamo situaciju da ste otvaranje ponuda zakazali za 07. jun. Da li ste uopšte sagladali posljedice sprovođenja takve procedure u sred nautičke sezone?”, zapitali su Novljani.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com