TRAGEDIJA: Mevsudin (24) skočio sa zgrade ZBOG TUŽBE ZA KREDIT, nije imao novca, pronađen papir na kome je uspio da napiše 3 rečenice - Volim Podgoricu

TRAGEDIJA: Mevsudin (24) skočio sa zgrade ZBOG TUŽBE ZA KREDIT, nije imao novca, pronađen papir na kome je uspio da napiše 3 rečenice

Mevsudin Murtić (24), koji je usred bijela dana skočio u smrt sa 17. sprata u zeničkom naselju Blatuši, na očajnički čin odlučio se zbog loše finansijske situacije, tvrde njegove komšije.

“Vjerujte, komšije su ga hranile. Na Sudu su sad sakupljali novac za njegovu dženazu. Tužno”, govore komšije.

Najteže mu je pala tužba koja je stigla zbog dugova koji su ostali iza njegove majke, tačnije kredita, koje on nije imao odakle da vrati.
“Stigla mu je tužba od banke da vrati dug. Navodno je dobio presudu sa Suda, trebalo je da izgubi stan. Policija je u stanu zatekla papir na kojem je uspio da napiše tri rečenice žalbe.

Vjerovatno ga je to dotuklo, što gubi stan, nije više mogao pa je skočio kroz prozor stana”, objasnio je komšija.
Murtić je, kako se saznaje, živio u stanu sa majkom, koja je, uslijed teške bolesti, preminula prije dvije godine. Otac ih je ostavio saznavši da je njegova majka u drugom stanju.

Budući da je imao svega osam razreda škole, a da je ostao sam, Murtić nije znao kako dalje kroz život. To ga je, govore komšije, ubijalo.

Na zahtjev porodice nije rađena obdukcija.

“Obdukcija nije rađena s obzirom na to da nije bilo osnova za sumnju da je počinjeno krivično djelo. Tijelo je predato porodici”, kazali su iz Tužilaštva.

DIJASPORA.NEWS/Avaz.ba
Foto: Avaz.ba

1 komentar

  1. I would like to show appreciation to the writer for rescuing me from such a matter. As a result of researching throughout the search engines and seeing principles which were not pleasant, I believed my entire life was done. Living devoid of the strategies to the problems you’ve resolved all through your entire article content is a serious case, as well as those that might have in a wrong way damaged my career if I hadn’t come across your site. Your personal competence and kindness in dealing with the whole thing was priceless. I don’t know what I would have done if I had not come across such a subject like this. I’m able to at this moment look forward to my future. Thanks so much for your high quality and effective guide. I won’t hesitate to propose your blog post to any person who needs counselling about this subject matter.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com