KOSOVO PRIJETI: Ne prihvatamo bod, idemo u Podgoricu po tri boda - Volim Podgoricu

KOSOVO PRIJETI: Ne prihvatamo bod, idemo u Podgoricu po tri boda

Kosovo se okupljalo iz etapa, slično kao i Crna Gora. Selektor Bernar Šalande čeka još da mu se priključi Benjamin Kololi iz Ciriha, ali već je počeo da uigrava tim za duel sa “hrabrim sokolovima” u petak pod Goricom (20.45).

A, iskusni 67-godišnji Švajcarac je optimista pred dolazak u Podgoricu, a raspoloženje temelji na dobroj igri protiv Bugarske (1:1) u 1. kolu kvalifikacija za EURO 2020. na stadionu “Fadilj Vokri”,

I kao svaki trener uopšte ne razmišlja o porazu…

“Bod? Ne prihvatam ga i ne bih uživao u njemu. Imamo kvalitet i u svaku utakmicu ćemo ući sa idejom da osvojimo tri boda”, poručio je selektor Kosova.

Bivši strateg Jang Bojsa, Švajcarske (U17, U18, U21), Ciriha, Siona, Tuna, Jermenije… upoznat je sa činjenicom da u glavnom gradu balkanske ljepotice neće biti navijača.

“Iskreno, volio bih da ima publike. Igračima je najteže da igraju pred praznim tribinama. Jednostavno, nikada ne možete predvidjeti kako će igrači odreagovati”, jasan je Šalande, koji poručuje da ima problema u
veznom redu, ali…

“Nadam se da će se pojedini oporaviti, ali ko god bude igrao, vjerujem da će dati sve od sebe. Imamo problema, ali ima ih i Crna Gora.”

Šalande vjeruje u tim, ali u svakoj liniji tima ima makar jednog igrača zavidnog kvaliteta tako će odbranu da predvodi Florent Haderđonaj iz Hadersfilda.

“Pričao sam sa selektorom, znam svoju ulogu u timu, radujem se što ću da igram za Kosovo i vjerujem u dobar rezultat protiv Crne Gore i Bugarske”, poručio je 24-godišnji desni bek.

Haderđonaj je prošao sve mlađe kategorije Švajcarske, a čak je i igrao jedan meč za A tim sajdžija”, a partije u Čempionšipu su ga preporučile jačim timovima od Hadersfilda.

“Koncentrisan sam na utakmice Kosova. Tu mi je glava. Poslije utakmica ću sjesti sa menadžerom i odlučiću šta je najbolje za moju i karijeru. Vjerujem da će se desiti nešto dobro i sa Kosovom i sa moj im odabirom narednog kluba”, kaže novo “pojačanje” Kosova.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com