Konatar sumnja da je Ljuba Jovanovića ubio Aco “poštar”! - Volim Podgoricu

Konatar sumnja da je Ljuba Jovanovića ubio Aco “poštar”!

Cetinjanin Aleksandar Kontara iznijeće 26. juna svoju odbranu povodom optužbi da je ubio košarkaša Ljuba Jovanovića. On je na prethodnom saslušanju kod VDT-a istakao da nije kriv, da je od toga prošlo sedam godina i da je već na ove okolnosti saslušavan u policiji.lol

Foto:PV portal

Konatar je ispričao da je tog dana bio sa izvijesnim Acom “poštarom” koji mu je dao 300 eura da u Tuzima nabavi marihuanu, te da je za sebe ostavio 200 grama, a pomenutom Acu dao 300 grama. Govoreći o djelu koje mu se stavlja na teret, Konatar je ispričao da zna jednog Nikolu Vuletića koji je dugo godina bio u inostranstvu i da ga je vidio posljednji put prije pola godine.

“Dalje je naveo da je par dana nakon ubistva Jovanovića, razmišljajući i vraćajući film unazad sa svojim drugom Radunović Andrijom došao do konstatacije što je zapravo i pretpostavka koja ne mora biti istinita da je Aco “poštar” izvršio ovo krivično djelo i ubio Ljuba Jovanovića”.

Pročitajte i ovo: Ubistvo košarkaša Jovanovića: “Postoje ozbiljne indicije da je neko drugi to izvršio”

Kontar je tužiocu pojasnio da su do ovog zaključka došli zbog toga što su “vratili film unazad”, prisjetili se kako se ponašao u parku i bili sigurni da je Aco imao kod sebe oružje. Okrivljeni Cetinjanin naveo je i da je do ovog zaključka došao i iz razloga “što mu je Aco za kupovinu marihuane dao količinu novca od oko 300 eura, upravo onoliko koliko je uzeto iz kladionice. Osim toga, ističe da je imao u vidu i foto-robot koji je policija objavila i prema tom opisu, Konatar smatra da je moguće da je Aco “poštar” to uradio ali ne može da tvrdi decidno jer ga, kako je pojasnio, nije vidio.

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo 30. juna 2011. godine u kladionici “Lutrije” koja se nalazi na Balšića pazaru u centru Cetinja. Jovanović je bio slučajna žrtva teškog razbojništva, a u kazino se sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše. Tada je maskirani pljačkaš sa fantomkom na glavi i pištoljem upao u kladionicu u kojoj je bilo nekoliko gostiju i osoblje. Metak je opalio iz neutvrđenih razloga, rikošetirao i pogodio Jovanovića u grudi. Kada je pucao u njega, pljačkaš-ubica je pobjegao ulicom iz centra Cetinja, ali nijedna druga kamera na brojnim prodavnicama, bankama i lokalima nije “uhvatila” ubicu, za kojeg se vjerovalo da je sa Cetinja ili okoline.

Uprava policije raspisala je tada nagradu od 20.000 eura za svaku informaciju o ubistvu Ljubomira Jovanovića na Cetinju i druga ubistva u Crnoj Gori.

“Ubica košarkaša Ljuba Jovanovića je visok 175 centimetara i star je do 25 godina, ima svijetlu kosu, oči i ten i srednje je razvijene građe i najvjerovatnije je sa Cetinja”, saopšteno je svojevremeno na prezentaciji foto-robot osumnjičenog za ubistvo.

U septembru prošle godine na pres konferenciji Uprave policije saopšteno je da su lisice na ruke stavljene Kontaru, a da se traga za Nikolom Vuletićem koji je u bjekstvu i koji, prema tvrdnjama UP, ima status pomagača.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com