DETALJI UŽASNOG ZLOČINA: Ubijeni nije bio za istim stolom sa trojicom ranjenih - Volim Podgoricu

DETALJI UŽASNOG ZLOČINA: Ubijeni nije bio za istim stolom sa trojicom ranjenih

Ubijeni Bogdan Milić (37) nije sjedio za stolom sa Draganom Vušurovićem (33), Markom Vujačićem(48) i Goranom Vušurovićem (48), koji su ranjeni u pucnjavi prije dva dana na Cetinju, saopštio je “Vijestima” izvor blizak istrazi.

Prema tim informacijama, stradali je bio za stolom sa V. S. i još jednim muškarcem na terasi kafića “Portun”, pola sata prije nego su dva napadača istrčala iz prolaza pored lokala i otvorila vatru.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je jedan od napadača prišao stolu za kojim je sjedio Milić i u njega ispalio više hitaca.

U tom trenutku, rekao je, Vušurovići i Vujačić ustali su od stola na drugom kraju terase, što je bio okidač da drugi napadač otvori vatru na njih.

Mlađi Vušurović i Vujačić lakše su ranjeni – imaju prostrijelne rane u predjelu nogu. Goran Vušurović pogođen je sa tri hica u predjelu grudi.

Njegovo zdravstveno stanje juče je bilo stabilno.

Cetinjani koji su bili u društvu Milića nijesu povrijeđeni.

“Bogdan Milić je sjedio prvi sto do portuna, u sredini između dvojice prijatelja. Kad su napadači istrčali, jedan je pucao pravo u njega. Drugi je reagovao tek kada su ustali Vušurovići i Vujačić, koji su bili najmanje četiri metra udaljeni”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Nakon ispražnjenih šaržera, ubice su se vratile kroz portun iz kojeg su istrčale i navodno pobjegle ka maloj pijaci.

Policija provjerava da li je neko od mještana koji stanuju u tom djelu vidio kuda su dalje pobjegli napadači.

Teško ranjenog Milića, prijatelji sa kojima je sjedio, konobari i gosti lokala ubacili su u automobil, kao i trojicu ranjenih Cetinjana i krenuli ka bolnici.

Milić je preminuo na putu do bolnice, a Vušurovići i Vujačić transportovani su u Klinički centar u Podgorici.

Zbog ubistva Milića i ranjavanja trojice Cetinja policija je juče saslušala više desetina građana, čije izjave im navodno nisu od prevelike pomoći.

Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je ijedna kamera sa objekata na Cetinju zabilježila Milićevo kretanje posljednjih dana, kako bi provjerili da li su ga pratili.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je to ubistvo navodno nastavak rata kriminalnih klanova.

Isti izvor kazao je da su Vušurovići slučajne žrtve vatrenog napada, ali da ispituju i da li su napadači imali nalog da pucaju i u Marka Vujačića zvanog Kubanac, koji je sjedio sa njima za stolom.

Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina – istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina. I Vujačić koji je ranjen u napadu, hapšen je nakon nestanka Medina.

Mijović je početkom maja likvidiran u njemačkom gradu Forst, a tada je ubijen i Nikola Jovanović zvani Debeli.

U istom napadu teško su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Predstavnici Uprave policije tada su saopštili da su obaviješteni od kolega iz Njemačke savezne kriminalističke policije o ubistvu dva crnogorska državljanina u toj zemlji, ali zbog istrage nisu saopštili više detalja.

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je Alan Kožarkojeg potražuju crnogorski istražni organi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com