LJUTI NA RUSKOG AMBASADORA: Nisu došli na prijem povdom obilježavanja Dana Rusije - Volim Podgoricu

LJUTI NA RUSKOG AMBASADORA: Nisu došli na prijem povdom obilježavanja Dana Rusije

Na prijem povodom obilježavanja Dana Rusije, koji je u utorak veče u hotelu Hilton organizovala ruska Ambasada u Podgorici, nijesu došli lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Pobjedi je iz Demokratskog fronta nezvanično saopšteno da su Mandić i Knežević dobili poziv za prijem, ali da su, zbog nekorektnog odnosa ruskog ambasadora Sergeja Gricaja, odlučili da ne prisustvuju toj svečanosti.

Mandić i Knežević Gricaju zamjeraju to što ih, od kada je Specijalno tužilaštvo protiv njih pokrenulo postupak zbog pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine, nijednom nije posjetio u stranačkim prostorijama.

Pobjedi je iz DF-a nezvanično rečeno da iz istih razloga prijemu povodom obilježavanja Dana Rusije nijesu prisustvovali ni prošle godine.

Hladni odnosi DF-a i ruske Ambasade nastavljeni su i nakon prvostepenih presuda u slučaju pokušaja terorizma, kada se ruska ambasada nije oglašavala bez obzira na to što su njeni državljani Aleksandar Popov i Eduard Šišmakov osuđeni na ukupno 27 godina zatvora.

Dan Rusije, koji se obilježava 12.juna, jedan je od najvažnijih državnih praznika u toj zemlji. Tog dana 1990. godine održan je prvi Kongres narodnih poslanika Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike, na kojem je bila donijeta deklaracija o državnom suverenitetu Rusije.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com