Home / NOVOSTI / Hronika / VUJOVIĆ OTEO ČUVARU PIŠTOLJ I POBJEGAO IZ BP ZATVORA: Dolijao u Njemačkoj i ponovo mu se sudi
Foto ilustracija

VUJOVIĆ OTEO ČUVARU PIŠTOLJ I POBJEGAO IZ BP ZATVORA: Dolijao u Njemačkoj i ponovo mu se sudi

Sudija Osnovnog suda Dragan Mrdak ponovo će suditi Podgoričaninu Ivanu Vujoviću (33) zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora. Ponavljanje postupka odobrio je Viši sud u Bijelom Polju.

Početak pretresa zakazan je za 27. jun. Vujović je prvostepenom odlukom zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora bio osuđen na 37 mjeseci zatvora i izrečena mu je jedinstvena kazna od sedamnaest godina i šest mjeseci.

U tu kaznu mu je, kako je tada kazao sudija Mrdak, spojena i presuda od 14 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva. Vujoviću je suđeno u odsustvu zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora i kada je postao dostupan crnogorskim pravosudnim organima zatražio je ponavljanje postupka.

Vujović je iz spuškog zatvora upućen na izdržavanje kazne u bjelopoljski zatvor i pobjegao je 24. decembra 2015. nakon što je zatvorskom komandiru oteo pištolj, prijeteći izašao na glavni ulaz, gdje su ga čekali saučesnici.

Vujović je u bjelopoljskom zatvoru izdržavao kaznu od 14 i po godina, zbog ubistva Radomira Savovića.

Postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica i na osnovu razmjene obavještajnih podataka, u Njemačkoj 6. novembra 2016. godine, Federalna policija grada Kleve, u blizini granice sa Holandijom, na auto-putu, uhapsila je Vujovića.

 

rtcg.me

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com