ZALJUBLJENI MATURANTI SA DAUNOVIM SINDROMOM: Pogledajte kojim riječima je ova princeza pozdravila svog voljenog! (FOTO) - Volim Podgoricu

ZALJUBLJENI MATURANTI SA DAUNOVIM SINDROMOM: Pogledajte kojim riječima je ova princeza pozdravila svog voljenog! (FOTO)

Kao prava princeza, u zlatnoj haljini iz snova dizajnerke Matije Vuice, Tereza Božac (19), pulska maturantkinja s Daunovim sindromom, izašla je iz automobila. Na parkingu ispred Hotela Pula, “zapet kao puška”, čekao ju je njen dečko.

Mauro Zović (19), iz Svetog Petra u Šumi, takođe ima Daunov sindrom, a svoju je Terezu upoznao prije četiri godine u Udruženju “Hoću-mogu” iz Pazina. Iako nije maturant, Mauro je za najsvečanije veče u životu svoje drage obukao Varteksovo odijelo koje je dobio na poklon. Tereza mu je odabrala kravatu.

 Ljubavi, stigao si – rekla je Tereza oduševljeno svom Mauru. On joj je, baš kao pravi kavaljer, iza leđa izvukao buket bijelih ruža, a kao da to nije bilo dovoljno… Donio joj je i ogrlicu i kofer sa šminkom.

– Iako se ne šminkam nikad, sad ću početi jer mi je Mauro kupio super šminku.Poklonio mi je i minđuše za 19. rođendan, pa sam zbog toga morala da probušim uši – rekla je Tereza pa se okrenula prema svom dragom.

– Hvala ti, dragi, na svemu – rekla je ne skrivajući oduševljenje darovima.

Tereza i Mauro se vole i to ne skrivaju, a njihovi roditelji podržavaju to čvrsto prijateljstvo.

Tereza i Mauro, matura, Daunov sindromFoto: Printskrin Facebook/Tereza Božac

– Razgovaraju po sat i po svaki dan na Viberu. Jedno drugom govore kakav su dan imali, šta su doživjeli, jesu li srećni ili tužni. Govore svoje želje i snove, ma jedno drugom govore sve. Takva bi ljubav zapravo trebalo da bude. Jaka i neraskidiva, bez obzira na sve prepreke – rekli su Terezini roditelji dok su čekali da započne maturska zabava.

Osim članova porodice, Terezu su došli da podrže i bivši asistenti koji nisu htjeli da propuste tu svečanost, a stigla je i njena baka Anka Božac, koja ima 71 godinu. Bila je oduševljena dobrom organizacijom.

– Jako mi je drago što je organizovana prava zabava za tu djecu. Bilo je predivno, svi su se dobro zabavili, plesali i uživali u društvu. Tereza je bila oduševljena svime, ali ona je inače pozitivna i vedra osoba. Kad joj se nešto kaže, ona to odmah uradi bez pogovora. Recimo, ako joj kažem da postavi sto za desetak ljudi koji nam stižu na ručak, ona će sva srećna to da učini, jer se tako osjeća korisnom. Kao prava profesionalka će izabrati stolnjak, složiti čaše, viljuške, kašike, salvete, cvjetne aranžmane za sto, da izgleda predivno – s ponosom priča baka.

Kaže da s Terezom može razgovarati o svemu i da je njena unuka jako samostalna.

– Voli da planira sve te je jako pedantna i uredna. Tu djecu treba više uključiti u društvo jer oni su predivni te puno toga mogu i znaju. Mi zapravo jako malo znamo o njima – rekla je dok je zadivljeno gledala unuku kako ulazi u Hotel Pula, u kom je organizovana zabava.

Android, Telefon, SmartfonFoto: Pixabay.com

Tereza je prije maturske večeri otišla na svečanu frizuru, a zabava je, na oduševljenje svih učenika, prvi put ove godine iz škole preseljena u Hotel Pulu te je desetak maturanata te škole uživalo u diskoteci.

Tereza i Mauro otplesali su svoj prvi ples, koji je prerastao u drugi, treći… Uz taktove “Na lijepom plavom Dunavu” svima su pokazali kako se pleše valcer. Plesali su zagrljeni na podijumu, a na radost svih prisutnih pao je i poljubac.

– Srećni smo i volimo se. Lijepo nam je na maturi. Baš je kao u bajci. Lijepo smo obučeni, kao princ i princeza. Upoznali smo se prije četiri godine, a nakon tri godine postali smo dečko i djevojka – rekli su veselo Tereza i Mauro.

On ipak priznaje da je Tereza “šefica” u vezi i da je treba slušati te da je on malo mirniji. Tereza je moderna, voli da se druži, a od muzike voli da sluša Arijanu Grande i Džastina Bibera.

– Jako volim da ih slušam, a nikako ne volim da slušam narodnjake. Ni Mauro ne sluša narodnjake – otkrila je Tereza, a Mauro je kimnuo glavom u znak odobravanja.

Nakon škole Tereza planira da radi u cvjećari jer obožava cvijeće. Najviše voli ruže, a to jako dobro zna i njen Mauro koji joj je na zabavu donio i cvjetnu “narukvicu” koju je krasila jedna bijela ruža. Uprkos Daunovom sindromu, s kojim je rođena, ima iste snove kao njeni vršnjaci. Tokom školovanja Tereza je najviše voljela da ide na praksu. Uživala je u aranžiranju cvijeća, a ova vrijedna djevojka sad je po zanimanju pomoćna cvjećarka.

– Kod aranžiranja cvijeća najviše pazim na boje. Sve mora biti usklađeno. Ma ja ću biti cvjećarka – rekla je pa nasmiješena otplesala dok ju je po podiju sigurno vodio njen Mauro. S prijateljima iz školskih klupa zabavljali su se do ponoći.

24sata.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com