Majka 50 godina brinula o nepokretnom sinu, pa ga ZADAVILA KESOM OKO VRATA, komšije u šoku - Volim Podgoricu

Majka 50 godina brinula o nepokretnom sinu, pa ga ZADAVILA KESOM OKO VRATA, komšije u šoku

Andraš Daruši (60) pronađen je juče mrtav sa kesom na glavi u kući u Novoj Crnji kod Zrenjanina, dok je njegova majka Ilona Daruši (82) nađena u besvjesnom stanju u istoj sobi.

Kako se sumnja, Ilona Daruši (82) otrovala je nepokretnog sina Andraša (60) prevelikom dozom bensedina, vezala mu kesu oko vrata, a zatim je i sama pokušala da izvrši samoubistvo, tako što je popila tablete. Kako se pretpostavlja, majka Ilona nije više mogla da se brine o sinu i htjela je da na ovaj način okonča agoniju u kojoj su oboje bili.

Uviđaj u Novoj CrnjiFOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA
Kako smo saznali na licu mjesta, majku i sina u sobi u kući u Ulici Petefi Šandora na broju 34 pronašla je gerontodomaćica koja je godinama brinula o Andrašu, koji je bio prema riječima komšija bio paraplegičar oko 50 godina. Na lice mjesta ubrzo su došli policija i hitna pomoć, koja je majku odvezla u Opštu bolnicu u Zrenjaninu.

Dok je trajao policijski uviđaj, u dvorištu su bili rođaci porodice Daruši i nekoliko komšija. Nakon obavljenog uviđaja, tijelo nesrećnog čovjeka odvezao je kombi pogrebne službe, a policija je zapečatila trakom ulaz u kuću.

U komšiluku su uviđaj i odvoženje tijela propraćeni mukom i nevjericom. Rođaci su otišli nakon uviđaja u tišini sa lica mjesta i nisu željeli da komenatarišu tragediju koja se dogodila.

Komšinica: Majka i sin se nisu svađali  FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA Komšinica: Majka i sin se nisu svađali

Prva komšinica ove porodice, Ida Mate, kaže za “Blic” da je Andraš obolio kada je bio četvrti razred osnovne škole.

– O Andrašu su brinuli njegovi roditelji. Kada je otac preminuo prije oko 20 godina, Andraš i Ilona živjeli su od očeve penzije i invalidske pomoći koju je on primao. Dugo, dugo ga je njegovala – kaže Ida i dodaje da je obilazila ovu porodicu.

Kako dodaje, oni u Novoj Crnji imaju rodbinu, ali koliko joj je poznato, nisu se posjećivali.

Komšinica potvrđuje da je Ilonu i Andraša pronašla gerontodomaćica, a da je tom prilikom na stolu u sobi pronašla i oproštajno pismo. Šta je pisalo, kako kaže, nije joj poznato.

Ida dodaje da se majka i sin nisu svađali.

– Ja mislim da su se oni na ovaj potez odlučili zajedno, da na ovaj način okončaju živote – u šoku je Ida.

Tijelo Andraša odnijeto je na obdukciju, a šta se tačno dogodilo, utvrdiće dalja istraga.

Majka van životne opasnosti, privešće je na saslušanje

Kako je potvrđeno u Opštoj bolnici u Zrenjaninu, Ilona Deruši dovezena je u ovu zdravstvenu ustanovu gdje je po prijemu pregledana i trenutno je van životne opasnosti. U cilju istrage druge detalje iz bolnice ne saopštavaju.

Prema saznanjima našeg lista, Ilona je po nalogu višeg tužioca iz Zrenjanina koji je na licu mjesta izvršio uviđaj zadržana u zrenjaninskoj bolnici, a očekuje se da će u roku od 48 sati biti privedena na saslušanje na okolnosti krivičnog djela ubistvo u Višem tužilaštvu u Zrenjaninu.

 

Blic.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com