Oko nas OLUJNO NEVRIJEME, a kod nas do kraja juna SUNCE, KIŠA, GRMLJAVINA, VJETAR - Volim Podgoricu

Oko nas OLUJNO NEVRIJEME, a kod nas do kraja juna SUNCE, KIŠA, GRMLJAVINA, VJETAR

Tokom današnjeg dana veliko nevrijeme je protutnjalo djelovima Hrvatke i Srbije, dok se u Crnoj Gori za sjutra najavljuje promjenljivo sa kišom, grmljavinom i vjetrom.

Zbog nevremena i jake kiše u Zagrebu, vatrogasci su tokom popodneva i večeri u subotu morali da intervenišu na više od 30 lokacija, uključujući i naselje Retkovec, gde je jedna osoba povrijeđena u požaru koji je, posle udara groma, izbio na krovu kuće.

Hina prenosi da je povređenoj osobi pružena hitna medicinska pomoć.
Jednosatno olujno nevrijeme i obilna kiša u Sisku sinoć su napravili veliku štetu – vjetar je rušio drveće, a voda je stvorila probleme u dva podvožnjaka i prodrla u nekoliko podrumskih stanova.
Navodi se da je oluja iščupala nekoliko stoljetnih kestena i lipa zajedno sa korijenjem, pri čemu su stradale terase ugostiteljskih objekata, oštećeno je i nekoliko automobila, a od udara groma nekoliko velikih stabala je raspolućeno.
Veliki pljusak zadesio je i Beograd danas poslijepodne-
Munje u, kako javljaju tamošlji mediji, prelelijetale grad, a povremeno se  čuo i odjek gromova.
Kiša je lila kao iz kabla.
FOTO: Kurir/Zina Al Sataff

U ponedjeljak u Crnoj Gori se najavljuje promjenljivo oblačno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom.  Više padavina u drugom dijelu dana i u sjevernim predjelima.

Na primorju dosta suvog vremena uz duže sunčane intervale.

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, u drugom dijelu dana i tokom noći umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura vazduha 11 do 23, najviša dnevna 18 do 32 stepena.
Podgorica: Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uglavnom, u drugom dijelu dana kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Krajem dana i tokom noći umjeren do pojačan sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha oko 21, najviša dnevna do 32 stepena.

Pogledajte kakvo vrijeme predviđa poznati meteo sajt acuweather do kraja juna:

VP/index.hr/kurir.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com