Home / NASLOVNA / Marković: Žalite za izgubljenim referendumom, ali zaboravite vraćanje CG pod tuđe skute

Marković: Žalite za izgubljenim referendumom, ali zaboravite vraćanje CG pod tuđe skute

Da danas neko inicira pitanje referenduma o državnom statusu Crne Gore, pod uslovom da takva besmislena inicijativa uopšte ima neku prođu, uslov međunarodne zajednice morao bi biti cenzus od 65 odsto za neku drukčiju odluku, kazao je danas premijer Duško Marković na premijerskom satu u Skupštini.

“Imate pravo da žalite za izgubljenim referendumom, ali sumnje u obnovu crnogorske nezavisnosti i priželjkivanje vraćanja Crne Gore pod tuđe skute – zaboravite za sva vremena”, kazao je premijer odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Milana Kneževića.

Knežević je Markovića pitao kako komentariše direktni uticaj inostranih elemenata na postupak i ishod referenduma za otcjepljenje Crne Gore od Srbije, koji je “potvrđen objavljenim transkriptom razgovora između Milana Roćena i Olega Deripaske 2005. godine”.

„Održavanju referenduma prethodili su pregovori političkih blokova za nezavisnost odnosno zajedničku državu uz moderaciju posrednika Evropske unije Miroslava Lajčaka. Dogovoren je, i uz preporuku EU, u ovom Domu usvojen Zakon o referendumu. Podsjetiću vas da je većina neophodna za izglasavanje nezavisnosti postavljena kao uslov od 55 odsto onih koji izađu na glasanje, što je podrazumijevalo pobjedu sa najmanje 10 odsto razlike. Sa konačnim rezultatom 55,5 odsto uz izlaznost od 86,5 odsto – ispostavilo se da je Crna Gora ispravno odlučila kad je prihvatila taj takoreći nepravedni uslov – jer ono što je mnogima ulivalo nadu u naš neuspjeh, zapravo je obezbijedilo visok legitimitet referendumskog rezultata.

Ujdurme obavještajnih krugova, ili njihovih djelova, kao slučaj koji ste pomenuli, samo su nove potvrde da su građani Crne Gore 2006. godine donijeli ispravnu odluku da budemo svoji na svome, i da se odluke o našoj zemlji donose u Crnoj Gori, i nigdje drugdje”, poručio je Marković na premijerskom satu.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com