Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Dijete vrištalo, dok ga je trener nalivao po licu

PODGORICA: Dijete vrištalo, dok ga je trener nalivao po licu

Roditelji petogodišnje djevojčice, polaznice škole plivanja za djecu Smart Gym iz Podgorice, Upravi za inspekcijske poslove podnijeli su inicijativu za inspekcijski nadzor zbog, kako tvrde, neprofesionalnog postupanja osoblja te škole prema njihovom djetetu.

Iz UIP su “Vijestima” potvrdili da su primili inicijativu, ističući da će u narednim danima utvrditi i činjenično stanje, te da će tada javnost obavijestiti o eventualno preduzetim mjerama.

Roditelji su petogodišnjakinju upisali nedavno u školu plivanja, u dječiji fitnes centar Smart Gym. Već nakon drugog dana ispisali su dijete, a na Fejsubuku objavili video i komentare o “neprofesionalnom postupanju trenera te škole”.

“Na prvom času su nam rekli da nije dozvoljeno da roditelji gledaju. Ostavili smo kćerku, vjerujući da će sve biti u redu. Nakon prvog časa, ona je izašla krvavih očiju i sva uplakana”, tvrde i dodaju da im je trener kazao da im se to često dešava na prvom času sa određenim procentom djece.

“Na drugom času sam zamolio trenera da je ne forsira da radi bilo koju vježbu ako ona ne želi. I da je odmah izvedu napolje ako bude zaplakala i dovede je kod mene u svlačionicu”, napisao je otac na Fejsbuku.

Objavio je i snimak na kojem se vidi da je dijete odgurnuto, bez prestanka plače i nakon toga ga trener prska vodom po licu.

U opisu dešavanja otac navodi da je jedan od trenera djevojčicu najprije “vukao preko 10 metara za ruku”, kako bi je stavio u grupu u kojoj ona, kako tvrdi, nije željela da bude. Dodaju da je trener petogodišnjakinju spustio u vodu mimo njene volje, dok ona “bespomoćno vrišti”, te da je potom i “odgurnuo od sebe i prskao vodom po licu”, a da je za to vrijeme curica gutala vodu i davila se.

“Svaka čast timu Smart Gyma… timu bez osnovnog pedagoškog znanja i osjećaja empatije… topla preporuka za roditelje sadiste”, navode, pored ostalog, roditelji djevojčice. Uvjereni su da bi “agonija trajala još 30 minuta koliko je ostalo do kraja časa”, da otac nije dotrčao i dijete izvadio iz vode.

Aleksandar Vlahović, jedan od osnivača i direktor Smart Gym dječijeg fitnes centra, kazao je “Vijestima” da su sva djeca polaznici škole tokom obuke obezbijeđena, a da plač tokom časova, posebno prvih, nije neuobičajen. Tvrdi i da sve brzo prođe i da nakon tog prvog straha, djeca bez problema nastavljaju rad u grupi.

“Djeca su tokom trajanja školice, naročito kategorija neplivači, apsolutno obezbijeđena… Naravno, kada dijete pređe u kategoriju plivač i stekne osnovna znanja samostalnog održavanja i kretanja u vodi, a zavoli taj sport, usmjerava se ka nekom od plivačkih ili vaterpolo klubova. Pošto radimo sa mlađim uzrastom, česta je situacija da su naši polaznici djeca kod kojih je izražen strah u većoj ili manjoj mjeri, pa je jasno da određeni broj djece i zaplače tokom časa. Takva reakcija se uglavnom javlja tokom prva dva do tri časa, nakon čega prestaje i dijete bez ikakvih negativnih reakcija nastavlja rad u grupi”, tvrdi Vlahović.

Dodaje i da sa djecom rade magistri i profesori fizičke kulture i sporta, kao i sportski treneri, te da se, iako su u pitanju grupne obuke, trude da svakom djetetu individualno posvete pažnju, ukoliko je to potrebno.

Smart Gym je, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, registrovan 2013. kao društvo sa ograničenom odgovornošću, za obavljanje djelatnosti sportsko i rekreativno obrazovanje.

Izvor: Vijesti

loading...

2 0 komentara

  1. Ima li jos gdje da se objavi ovaj ‘senzacionalisticki tekst’! Izgleda smo mi roditelji koji smo povjerili djecu ovim ljudima nerazumni i ne volimo ih dovoljno, nego ih sa prslukom pustamo u duboku vodu…Stvarno smijesno…

  2. Koliko patetike u obraćanju ovog oTca. Ada ni da su joj crijeva vadili. Moraju je ubačit u vodu da bi naučila da pliva, ne može na suvo naučit, ni bez suza. Dijete jes pretrpljelo strah ali to je krivica roditelja koji su sigurno znali da se dijete boji vode ali nikakvo nasilje nije primijenjeno. Ali od svega mi je najgroznija izjava oca, ovo je, kaže, za roditelje sadiste….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com