HERCEG NOVI: Osamnaestogodišnjak spasio ženu koja se onesvijestila u moru - Volim Podgoricu

HERCEG NOVI: Osamnaestogodišnjak spasio ženu koja se onesvijestila u moru

Srđan Majstorović, osamnaestogodišnji Novljanin, spasio je danas život ženi koja se tokom kupanja u moru onesvjestila i plutala na površini, progutavši veću količinu morske vode.

Dramatična borba koja je imala srećan kraj, dešavala se u moru u Igalu, oko 13:30.

Foto: Radio Herceg Novi

Kako je za radio Herceg Novi kazao Srđan Majstorović, zaposleni na plaži restorana Grifone u Igalu, čovjek koji je takođe bio na plaži u tom trenutku, skrenuo mu je pažnju da se nešto čudno odvija na moru. Kada je bolje pogledao vidio je da tijelo pluta. Nije imao vremena za razmišljanje, skinuo je odjeću, izuo se i utrčao u more.

“Trčao sam kroz more, a onda zaplivao. Strašan prizor me je sačekao, žena je plutala, u trenutku nijesam znao šta da radim, to su bile milisekunde. U sebi sam samo rekao „osvijesti se“, okrenuo sam ženu na leđa, uspravio joj glavu kako ne bi progutala jezik, to je ono što sam učio na časovima medicine u srednjoj pomorskoj školi u Kotoru. Krenuo sam da je vučem ka obali, a u međuvremenu sam radio KPR, izbacivala je vodu iz usta. Provjerio sam puls i nije ga bilo, uplašio sam se šta da radim. Gazda plaže do moje mi je prišao, pomogao da je izvučem na kopno. Sve sam gledao da li će neko od ljudi sa plaže da pritrči i pomogne. Srećom, na obali je bio doktor, mislim iz Španije, počeo je da joj dava vještačko disanje. Prvih 3, 4 minuta nije davala znake života, onda je počela da izbacuje vodu iz pluća i da diše. Tada nam je svima laknulo”, ispičao je Srđan Majstorović.

Ovaj hrabri, mladi Novljanin priča da je današnja borba za život bila nešto što mu se prvi put dešava.

“Šok je bio izuzetno jak. Naredni sat sam stajao pod hladan tuš i razmišljao šta se ovo desilo. Nijesam mogao da dođem sebi, još sam u šoku i još mi je taj prizor pred očima”, kazao je Majstorović za radio Herceg Novi.

Nepoznato je koliko je žena provela u moru, plutajući, a jedna od solucija je da ju je donijela struja sa obližnjih plaža.

Ona je kasnije prebačena kolima Hitne pomoći na dalju njegu.

(Radio Herceg Novi)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com