Dobitna kombinacija: Srbin i Hrvat osvajaju Vimbldone - Volim Podgoricu

Dobitna kombinacija: Srbin i Hrvat osvajaju Vimbldone

Dva najbolja tenisera ikada sa prostora ex-YU zajedno će pokušati da osvoje najveći turnir na svijetu – dan pred početak 133. Vimbldonu, na treningu aktuelnog šampiona i 1. nosioca Vimbldona, Novaka Đokovića, pojavio se Goran Ivanišević.

Legendarni Hrvat. čiji je put do titule na Vimbldonu 2001. godine jedna od najdirljivijih priča u istoriji najprestižnijeg takmičenja, došao je da pomogne srpskom asu. Čovjek koji je kao trener bio u boksu kada je Marin Čilić osvojio US open 2014. godine, a potom kratko vodio Tomaša Berdiha i Miloša Raonića, imaće šta da nauči 32-godišnjeg Beograđanina. Splićanin je jedan od najvećih specijalista za igru na travi u istoriji tenisa, a pomagaće glavnom treneru Marjanu Vajdi.

– Iznenadan poziv je došao prije nekoliko dana. Putovao sam u Švedsku, a Nole je htio da dođem i ranije, ali sam imao još ranije dogovoren turnir veterana. Nažalost, moći ću da budem tu samo prve sedmice, jer opet imam obaveze, ali pokušavam da ih odložim – rekao je Ivanišević za Sport klub.

Prvi trening na londonskoj travi bio je odličan.

– Ovo je veliko priznanje za mene, jer ne bira Novak bilo koga, niti po tome jesi li mu drag ili ne. Ako možeš da pomogneš, izabere te i drago mi je što su odabrali mene i što je Marjan saglasan sa tim. Super je bilo na prvom treningu, nadamo se da će saradnja potrajati.

Nole će, kao šampion, imati čast da otvori Centralni teren od 14 časova duelom sa Filipom Kolšrajberom.

– Važno je da je Novak dobar u glavi i spreman da brani titulu. Kolšrajber je dobar protivnik za 1. kolo, mora se poštovati, ali Novak je u odličnom stanju. Vidim da je nekako „čist”, poraz u Parizu od Tima malo ga je pomutio, ali mislim da je prvi favorit. Ako sve bude u redu, mislim da će odbraniti titulu – zaključio je Ivanišević.

Đoković je i po bukmejkerima glavni favorit, jer je kvota na njega oko 2,40. Drugi je Rodžer Federer sa 3,75, a na Rafael Nadal je 7. Na sve ostale je kvota znatno veća… Mats Vilander, koji je osvojio sedam grend slem titula, ali nikada nije otišao dalje od četvrtfinala Vimbldona, smatra da je ovogodišnji turnir u Londonu najveća i možda posljednja šansa da Federer prigrabi 21. pehar na najvećim turnirima.

– Vimbldon je Federerova najveća šansa i jedini grend slem na kojem ima šansu za titulu. Nije, ipak, prvi favorit. Igra se na pet setova i ne znamo kako će njegovo tijelo da reaguje ako bude morao da igra dva vezana duga meča.

Nisam siguran da više i može da pobjeđuje 3:2. Kao i uvijek, kandidati za titulu su Novak, Rodžer i Rafa, ali mislim da Srbin ima prednost zbog svega što se dešavalo na Rolan Garosu – rekao je stručni konsultant Eurosporta.

Prvog dana na teren će i finalisti iz 2016. i prošle godine, Miloš Raonić i Kevin Anderson, kao i Aleksander Zverev, mladi Rusi Danil Medvedev i Karen Hačanov…

U ženskoj konkurenciji je mnogo teže odrediti favoritkinju, o čemu govore i kvote. Najmanja je na šampionku Rolan Garosa i svjetski broj 1, Ešli Barti, kao i Karolinu Pliškovu – po sedam. Vječna Serena Vilijams je treća po bukmejkerima (devet), ispred Andželik Kerber (10), Petre Kvitove (13), Simone Halep i Naomi Osake (po 17)…

Serena Vilijams

– Dobra stvar je što konačno ne osjećam bol u koljenima. Mučila sam se sa raznim povredama ove sezone i nisam odigrala mnogo mečeva, ali sam sada zdrava. A znam da igram tenis, zar ne – upitala je Serena, koja će se sjutra sastati sa Italijankom Đulijom Gato-Montikone.

Prvog dana na teren će njena sestra Venus protiv nove nade svjetskog tenisa, 15-godišnje Kori Gof, kao i Osaka, Pliškova, Halep, Viktorija Azarenka, Elina Svitoljina, Karolina Voznijacki…

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com