MAJKA I ĆERKA NA SLOBODI - Volim Podgoricu

MAJKA I ĆERKA NA SLOBODI

  APELACIONI sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Čačku, kojom su u martu ove godine majka i ćerka iz Požege, Svetlana (47) i Ana Popadić (25) bile osuđene na pet, odnosno tri godine zbog trgovine drogom. Kako je za “Novosti” potvrdio njihov advokat Slavko Petrić – u apelaciji su ocijenili da nije jasno utvrđeno koje su tačno radnje njih dvije preduzele, a nije urađeno ni veštačenje baznih stanica, ni analiza listinga telefonskih razgovora.

Njih dvije su proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg vjeroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku, za šta je on, kako se sumnjalo, angažovao sveštenika Milana Jordovića. Svetlana je za to dobila pet godina robije, a njena ćerka tri.

Njihov branilac navodi da u toku dokaznog postupka pred prvostepenim sudom nije obavljeno vještačenje, od strane vještaka za informacionu tehnologiju koji bi se izjasnio o listingu odlazno-dolaznih telefonskih razgovora između optuženih i svjedoka, kao i baznih stanica.

 

– Odbrana je u žalbi sve to istakla – kaže advokat Petrić. – U ponovljenom postupku prvostepeni sud mora da ima u vidu i sve ostale razloge navedene u žalbama.

Apelacioni sud, kako se ispostavilo, istakao je da se u razlozima prvostepene presude ne vidi u čemu se sastoji radnja optuženih. Navode da nije precizno raščišćeno šta su njih dve navodno uradile i da li je reč o podstrekavanju vjeroučitelja i sveštenika ili, eventualno, o saizvršilaštvu.

Novosti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com