IZ EPCG I TERMOLEKTRANE TVRDE: Niko iz TE “Pljevlja” nije otvarao ventile, to je učinilo NN lice van kruga TE

Nakon informacije o ekološkom incidentu u rijeci Ćehotina, predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i menadžmenta Termoelektrane, odmah su obišli teren i još jednom, nakon detaljne analize, utvrdili da nadležni u TE “Pljevlja” nisu vršili nikakvu aktivnost na ventilima koji kontrolišu ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, a koja se uliva u Ćehotinu, saopštili su iz EPCG.

Iz  EPCG dodaju da će podići krivičnu prijavu protiv jednog ili više NN lica zbog sumnje da su manipulisali pomenutim ventilom koji se nalazi van kruga termoeletrane

UŽAS: Iz TE Pljevlja PUSTILI HEMIKALIJE, PEPEO I ŠLJAKU u rijeku, RIBE VIŠE NEMA (VIDEO)

EPCG će nadoknaditi štetu zbog pomora ribe nastalog ispuštanjem hemikalija iz TE Pljevlja

Od nadležne inspekcije, kažu,E očekuju precizne informacije o razlogu zamućenja rijeke i uginuća ribe, kao i procesuiranja slučaja.

Ćehotina naon ispuštanja hemikalija iz TE PLjevlja

Smatraju da je simptomatično i to što se incident upravo dešava u periodu raspisivanja tendera za ekološku rekontrukciju termoelektrane, čime će biti isključena bilo kakva mogućnost takvih i sličnih incidenata.

“Bez obzira na ishod istrage Elektroprivreda će u saradnji sa nadležnim institucijama i zajedno sa SRK “Lipljen”, sa kojim imamo intenzivnu sardnju, opredijeliti sredstva za saniranje ovog ekološkog incidenta sve u cilju povećanja i očuvanju ribljeg fonda pljevaljskih rijeka”, poručili su iz EPCG.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close