ROĆEN VRIJEĐA, RTCG ĆUTI: Slika DPS doživljaja medija - Volim Podgoricu

ROĆEN VRIJEĐA, RTCG ĆUTI: Slika DPS doživljaja medija

Uvrede Milana Roćena na račun uredničkog tima Radio televizije Crne Gore (RTCG) iz 2006, odćutali su danas ondašnji urednici i novinari, ali i aktuelno rukovodstvo i kolektiv Javne televizije.

U civilnom sektoru ocjenjuju da je ovo slika DPS doživljaja medija.

U Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS)  smatraju da je skandalozno kako Milan Roćen, kao neko ko je godinama bio na istaknutim državnim funkcijama , a sada  je savjetnik predsjednika države, doživljava medije i novinare.

“Mislim da to pokazuje I odnos ove vlasti i gospodina Roćena lično, i prema novinarima i prema medijima, uključujući čak i one medije nad kojima ima totalnu kontrolu. Mislim da je ovo jedna vrlo jasna poruka, upravo poltronima iz Javnog servisa, na koji način i šta postižu time što se tako odnose prema vlasti, umjesto da rade svoj posao, odgvorno i da tragaju za istinom”, istakla je Vanja Ćalović Marković, izvršna direktorka MANS.

Za Gorana Đurovića iz Medija centra, snimak je nesporni dokaz o miješanju Roćena i DPS u rad Javnog servisa, kako u momentu kada je nastao, tako i danas.

“On oslikava odnos i Roćena i DPS prema RTCG, koja nije dobra kada ne izvještava u njihovom ličnom, i interesu partije kojoj pripada. Snimak predstavlja i prilično iskren odnos gospodina Roćena, prema urednicima I novinarima prije svega RTCG. A ja bih rekao da je to prilično jasna slika odnosa prema svim institucijamau Crnoj Gori, koje su vjerovatno i jeidno dobre, samo i isključivo da rade u interesu gospodina Roćena i DPS”, rekao je Đurović.

Ćalović Marković ne očekuje da će Roćen zbog  sadržaja objavljenih transkripata I razgovora snositi bilo kakvu odgovornost.

“Zato što je Crna Gora jedna zarobljena država, u kojoj onima koji su na vrhu može biti da se na svaki mogući način ogriješe i o zakone, i o moral, i o etiku, i o neke osnovne vrijednosti, koja makar zvanično zagovaraju”, kazala je ona.

Đurović očekuje  da povodom ovog slučaja  reaguje predsjednik države Milo Đukanović.

“Elementarno pristojno bi bilo , da se ograde od ovakvih izjava, oni koji su poslodavci gospodinu Roćenu, prije svega predsjednik Crne Gore, a i sam DPS, partija kojoj pripada gospodin Roćen. Ono što sam siguran da se neće desiti, upravo zbog miješanja  gospodina Roćena i DPS u rad Javnog servisa, to je da se RTCG neće baviti ovom temom i da se neće ni na koji način postarati da dođe do izjave gospodina Roćena”, kazao je Đurović.

Za sada nema zvanične reakcije iz crnogorskog Javnog servisa, ali ni od njegovih tadašnjih čelnika Radovana Miljanića, Veljka Jaukovića i Snežane Nikčević.

U reagovanju Jaše Jovićevića, direktora  grubo izvrijeđane agencije MINA, navodi se da ovakav ili  sličan privatni razgovor nemaju namjeru da komentarišu .

Navodno su tokom dosadašnjeg rada bili izloženi raznim pritiscima, ali oni nikada nijesu i neće uticali na njihovu uređivačku politiku i profesionalnost.

Na najnoviji  transkript razgovora Milana Roćena reagovali su iz opozicije.

Demokratska Crna Gora saopštila je da pred lice javnosti isplivavaju dokazi koji potvrđuju svu bahatost, brutalnost i osionost Đukanovića i njegovog okruženja.

Iz Demokratskog fronta ocijenili su da nakon serije objavljenih razgovora  Roćena, regionalna javnost ima priliku da čuje “na kakvim temeljima kriminala, korupcije, razvrata i zastiđa je nastala privatna država Prve familije”.

U Građanskom pokretu URA vulgarno etiketiranje  novinara i medija nazivaju zastiđem politike DPS i njenih prvoboraca.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com