“Nema potrebe da se šire priče o meni kao srbomrscu” - Volim Podgoricu

“Nema potrebe da se šire priče o meni kao srbomrscu”

Dejan Savićević, jedan od najvažnijih igrača Zvezdinog tima iz Barija ‘91. i jedan od trojice kapitena naše reprezentacije po izlasku iz sankcija sredinom devedesetih, uvijek je interesantan javnosti u Srbiji. Ali ovog puta povod je drugačiji. Ljutnju zbog toga što selektor Ljubiša Tumbaković nije vodio ekipu na toj utakmici nije krio i ušao je u okršaj sa prvim čovjekom Zvezde Zvezdanom Terzićem, posle čega su uslijedile navijačke uvrede na njegov račun.

O Ljubiši Tumbakoviću koji je u međuvremenu postao selektor Srbije, Savićević je, između ostalog rekao: “Ne postaje se patriota u minut do 12. I to posle poziva iz kabineta. Kada smo izvukli Kosovo, mogao je da bude toliki patriota i da mi kaže: ‘Dejo, ja to ne mogu da vodim.’ Mogao je i u martu mjesecu, kad su nam prošle prve utakmice, da dođe i da mi kaže: ‘Vidi, Dejo, Kosovo dolazi, ne mogu ja to.’ I tada da mi je rekao, kazao bih mu: ‘Okej, prihvatam.'”

O Zvezdanu Terziću, Dejan Savićević kaže:

“Prvi čovjek iz Srbije koji se javio da nema veze sa ovim bio je on. Niko se nije javio, eto, samo on, da kaže da nema veze i da njega igrači nita nisu pitali. A, jeste se miješao. Kakav je to način da kažeš da nisi, a zvao si igrače, prenosio poruke, slao poruke… I zvao je Tumbakovića. I rekao mu da ne treba da igra Ivanić, jer su velika sredstva uložena u njegovo dovođenje i kako ne bi bilo dobro, jer navijači neće dozvoliti da potom igra za Zvezdu”, istakao je Savićević.

“Nema potrebe da se trudi da širi lažne priče o meni kao srbomrscu.”

“Zvao je Ivanića, a koliko sam shvatio, nije u nekoj dobroj komunikaciji sa Stojkovićem. Barem tada nije bio, ne znam da li su popravili odnose. I poslije je prebacio priču na to da sam ja protiv Srba. Šalje ljudima poruke da mrzim Srbe. Ali, samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori povjerovao u to. I što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo i njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ubijedio… Znaće on na koga mislim”.

Dešavanja oko uktakmice Crna Gora – Kosovo bili su samo povod za opoširni razgovor sa Dejanom Savićevićem.

Nedeljnik.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com