Home / NOVOSTI / Društvo / Portonovi se 1. avgusta otvara za javnost (VIDEO)

Portonovi se 1. avgusta otvara za javnost (VIDEO)

U toku su završni radovi prve faze izgradnje risorta i marine Portonovi, a sadržaji i aktivnosti će od 1. avgusta ove godine biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti.

Ovo je saopšteno tokom posjete predsjednika Mila Đukanovića Portonovom.

On je u Portonovom bio na poziv Ahmeta Erentoka, predsjednika Borda direktora Azmont Investmentsa.

Kompanija Azmont Investments  je ušla na crnogorsko tržište 2012. godine, a najavljeno je da će u rizort uložiti 52 miliona eura u prve četiri godine, odnosno 258 miliona eura za osam godina. Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona eura, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu eura, kazali su iz te kompanije.

U svim segmentima projekta sada je angažovano u prosjeku 1.560 radnika.

Rizort se prostire na 26 hektara i sastoji od 1,8 kilometara eskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija. Svjetski brendovi, kao što su prvi One& Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom, i D-Marinom kapaciteta 238 vezova I mogućnošću prijema brodova dužine do 120m, sastavni su dio Portonovi Rizort ponude.

U okviru marine predviđen je i granični prelaz. Portonovi naselje osmišljeno je u tradicionalnom mediteranskom stilu sa kombinacijom bokeške i venecijanske arhitekture, uz poštovanje crnogorske istorije, tradicije i culture življenja i gradnje. Njegovim završetkom značajno će se podići kvalitet i standardi turističke ponude Crne Gore.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com