Home / NOVOSTI / Crnogorci iz Buenos Ajresa obilježili 13. jul
Foto:crnogorsko-argentinskafondacija.me

Crnogorci iz Buenos Ajresa obilježili 13. jul

U zlatnom salonu kulturnog centra Buenos Ajresa 13. jula crnogorska zajednica iz tog grada proslavila je Dan državnosti Crne Gore.

Tokom ceremonije, prisutnima su se obratili direktor za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Argentine Klaudio Đakomino, ambasador Crne Gore u Argentini Srđan Stanković, doskorašnji ambasador Gordan Stojović, kao i predsjednik crnogorske zajednice Buenos Ajresa Emilio Ognjenović.

Program ceremonije je vodio Huan Vladimir Martinović.

“Ova zajednica je prvi put dodijelila nagradu Sveti Jovan Vladimir koju je pokrenuo njen upravni odbor. Nagrada ima za cilj prepoznavanje svih onih Crnogoraca koji se ističu po svojim vrijednostima i posvećenosti ovoj istituciji, kao i zajednici uopšte.

Gustavo Cozzi, prvi dobitnik pomenute nagrade, posthumno je nagrađen.

Kao član crnogorske zajednice Buenos Ajresa bio je veoma posvećen njenim aktivnostima.

Iako njegovo porijeklo nije bilo crnogorsko on je bio ujedinjen sa Crnom Gorom preko svoje supruge Nore Gopčević koja je porijeklom Crnogorka. Predsjednik zajednice, Emilio Ognjenović je naglasio da je Gustavo bio odličan saradnik koji je svojom ljubavlju prema Crnoj Gori i solidarnošću prema zajednici, uspio da osvoji srca svih onih koji su imali priliku da ga upoznaju”, navedeno je na sajtu Crnogorsko – argentinske fondacije.

Tom nagradom odlikovan je i Gordan Stojović, bivši ambasador Crne Gore u Argentini, za sve aktivnosti koje je realizovao i koje realizuje, a koje se tiču povezivanja i organizovanja potomaka Crnogoraca u Latinskoj Americi, kao i njihovo povezivanje sa matičnom zemljom.

Najljepše momente ove ceremonije zabilježio je fotograf Miloš Deretić, član zajednice.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com