Provjerava se da li je Ivović nakon ubistva pobjegao u Švedsku - Volim Podgoricu

Provjerava se da li je Ivović nakon ubistva pobjegao u Švedsku

Postoji sumnja da se Nikola Nino Ivović, osumnjičen za učešće u ubistvo Novljanina Stefana Šarovića, krije u Švedskoj, nezvanično saznaje FOS iz izvora bliskih istrazi.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da on i državljanin Bosne i Hercegovine Dušan Šilj imaju uloge saučesnika u ovom zločinu. Šilj je uhapšen 28. juna u Republici Srpskoj gdje se krio nakon bjekstva, a FOS je ranije objavio da je naša zemlja poslala zvaničnu molbu za izručenje.

 

“Ministarstvo pravde, na osnovu člana 31 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima Crne  Gore i čl. 1, 4, 7, i 22 Ugovora između Crne Gore i Bosne i Hercegovine o izručenju, podnijelo je 4. jula 2019. godine molbu za izručenje lica Šilj Dušan, radi predaje nadležnom organu u cilju vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 1 i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u odgovoru crnogorskog Ministarstva pravde.

silj
Foto: RAS Srbija

Istražiteji su isključili opciju da se radi o okršaju organizovanih kriminalnih grupa.

Motiv ubistva lične prirode

Operativni podaci ukazuju na to da se ubijeni mladić opirao, a kako smo ranije pisali Novljanin je imao više ustrelnih rana i pogođen je u predjelu vrata, potom grudnog koša, podlaktice, nogu i stomaka, a pronašao ga je sugrađanin D.S.

Osumnjičeni su poznavali Šarovića i sa njim bili u korektnim odnosima.

Policija je prethodno pretresla prostorije koje koristi Ivović i prema našim informacijama zaplijenjena su tri mobilna telefona i manja kesica marihuane. Prije toga je pronađen i motor koji je, navodno, korišćen prilikom bjekstva ili izvršenja djela. I Ivović i Šilj su poznavali Šarovića, sa njim bili u korektnim odnosima.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com