Progon Gojka Raičevića – progon slobode medija - Volim Podgoricu

Progon Gojka Raičevića – progon slobode medija

Prava Crna Gora osudila je privođenje Glavnog urednika portala IN4S Gojka Raičevića.

Saopštenje Prave Crne Gore prenosimo integralno

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje privođenje Glavnog urednika portala IN4S Gojka Raičevića zbog, po svemu sudeći, njegovog istraživačkog rada i objavljivanja telefonskih razgovora Milana Roćena, nekadašnjeg ambasadora SCG u Rusiji i aktuelnog savjetnika predsjednika Crne Gore.

Nažalost, u ambijentu koji je kreirao državni estamblišment na čelu sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, nisu strana ni ubistva, a ni prebijanja novinara, tako da jučerašnje privođenje Gojka Raičevića nije novost, ali jeste eklatantna potvrda da je Crna Gora neslobodno društvo u kom su novinari žigosani i stigmatizovani od strane vladajuće elite.

Gojko Raičević kao Glavni urednik jednog od rijetkih slobodnih medija u Crnoj Gori je prethodnih godina bio žrtva policijske, ali i političke torture, te jedini poziv koji bi on trebao da primi jeste poziv na ročište vezano za slučaj njegovog prebijanja od strane i danas neimenovanih policijskih službenika tokom protesta 2015. godine.

Prava Crna Gora gospodinu Raičeviću, ali i njegovoj porodici, upućuje podršku i, premda znajući njegov nepokolebljivi duh, molbu da nastavi da hrabro izvještava i razotkriva sve nezakonitosti i nedjela aktuelnog režima, uz zaključak: Progon Gojka Raičevića je progon slobode medija,  novinarskih standarda, ali i progon medija koji on zastupa.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com