Home / NASLOVNA / Predsjednik Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika

Predsjednik Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika

Predsjednik Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika i tom prilikom mu u ime države Crne Gore uručio medalju za zasluge.

Predsjednik je naglasio da je visoko državno priznanje rezultat izuzetne međudržavne saradnje i podrške i razumijevanja Slovenije, koja kao takva datira još iz jugoslovenskog vremena, a naročito je intenzivirana u periodu nakon obnove nezavisnosti. Ističući da međudržavne veze uvijek čine i ljudi, ambasadoru Slovenije medalja je uručena kao znak poštovanja za lični profesionalni i prijateljski doprinos unapređenju odnosa i puno razumijevanje potrebe Crne Gore da gradi svoju evropsku budućnost, kazao je Đukanović. „Zahvaljujući tome, glas Crne Gore se čuo i od prijatelja kao što ste Vi, predstavnik zemlje članice EU, koja ima poseban senzibilitet za stremljenja Crne Gore, kada snažno grabimo ka EU, vjerujući u doglednost evropske perspektive“, kazao je on.

Predsjednik je ukazao na primjeran odnos povjerenja između Crne Gore i Slovenije uz visoke ocjene za kvalitet saradnje u bilateralnoj ravni, posebno u oblasti ekonomije, i njenu dragocjenost u pogledu usvajanja novih znanja i standarda. Posebnu zahvalnost Sloveniji, Đukanović je uputio i za razvojnu pomoć koju u kontinuitetu pruža Crnoj Gori.

Ambasador Močnik je uz zahvalnost za priznanje, naglasio da mu je velika čast što  je služio svojoj zemlji u Crnoj Gori i doprinio unapređenju međudržavne saradnje. „Medalja za zasluge priznanje je i za moje prethodnike i državni vrh Slovenije u kontinuitetu“, kazao je Močnik. Uz ocjenu da Crna Gora zaslužuje naklonost buduće strukture EK, ambasador Slovenije je poručio da će ta država nastaviti da daje puni doprinos što skorijoj integraciji Crne Gore u EU.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com