Home / NOVOSTI / Društvo / ALBANAC NUDI SRBIMA i CRNOGORCIMA 1.000 EURA: Traži da mu se DOKAŽE da je ovaj čovjek zaista POSTOJAO

ALBANAC NUDI SRBIMA i CRNOGORCIMA 1.000 EURA: Traži da mu se DOKAŽE da je ovaj čovjek zaista POSTOJAO

Izvjesni Bajazit Karađoglu na svom Fejsbuk nalogu objavio je nešto što je na ovoj društvenoj mreži podiglo ogromnu prašinu. Naime, Bajazit nudi 1.000 evra onome ko mu priloži materijalne dokaze o postojanju srpskog heroja Miloša Obilića.

“Svaki onaj koji mi predoči validan dokaz (izuzev mitomanija i podvala SPC), pisani ili dokaz bilo koje vrste da je izvjesni Miloš (K)Obilić ikada postojao u periodu od 14. do 18. vijeka, te ko su mu otac, majka, braća i sestre itd., kao i da je navodno ubio Murata među 30.000 janjičara i ostalih elitnih turskih vojnika, istog momenta mu prebacim 1.000 eura bez ikakvih suvišnih pitanja”, napisao je Bajazit.

Pa ako imate ikakvih dokaza o postojanju junaka iz srpskih narodnih pjesama, javite se Bajazitu i zaradite 1.000 eura.

(espreso)

loading...

6 0 komentara

  1. Mala bedna ponuda od malog bednog seljačića. Nepismenog uobraženog drskog koji nikad nije ušao ni u jedan arhiv starih biblioteka.

  2. Čovjek ima pravo. Moramo prestati da živimo u oblacima. Spustimo se na zemlju i sagledajmo stanje onakvim kakvo je. Demografska, kulturološka i vjerska slika PG se mijenja svakim danom sve brže u Muslimansku korist. Uskoro će vladati ovim prostorima. Izgleda da je to sudbina ovih prostora. O tome treba govoriti. Obilić… neka ga tamo no da vidimo što će mo mi koji sada živimo na ovim prostorima.

  3. Zašto bi to iko dokazivao. Srpska istoriografija nikada nije tvrdila da je Miloš Obilić zaista postojao. Epski Miloš Obilić je nešto sasvim drugo, on je simbol otpora, slobodoljubivosti, odanosti i junaštva. Ako ćemo govoriti o istoriji koja je potvrđena istorijskim činjenicama, reći ćemo da su na Kosovu polju poginuli i sultan Murat i knez Lazar. Ako ponuđač nagrade sumnja da je neki srpski junak mogao proći kroz 30000 janjičara, onda ostaje samo jedna mogućnost, a ta je da je Bajazit oceubica, pored toga što je bratoubica. Ipak bi to za Bajazita bio prilično riskantan i samoubilački potez. Možemo još o istorijskim činjenicama kao na primer o srpskom junaku Đurađu Kastriotiću koji odveden u Tursku kao zalog da se njihov otac Ivan Kastriot neće dalje suprotstavljati Turcima. U Turskoj je dobio vojnu obuku i nadimak İskender Bey, što znači „Gospodar Aleksandar”, jer mu je Aleksandar Veliki bio uzor. Pobegao je, vratio se u pravoslavlje i nastavio godinama da se uspešno bori protiv turskih napada. Majka mu je bila Vojislava od Brankovića, a imao je tri starija brata, Stanišu, Repoša i Kostadina i pet sestara, Maru, Jelenu, Anđeliju, Vlajku i Mamicu. Grb mu je dvoglavi orao po ugledu na Vizantiju. O tome piše i srednjevekovni albanski istoričar Đon Muzaka. E Bajazite, mora da si jako škrt čovek kad nudiš 1.000 evra za ono što se ne može dokazati istorijskim činjenicama i što i sami Srbi ističu da je mit. Isto bi ti bilo i da si ponudio nagradu onome ko ti dokaže da je albanska nacija postojala u srednjem veku i da nije veštački stvorena od strane Austrougarske.

  4. Послао бих га код Мурата па нек му он доказује

  5. Trazi pradjeda cim nudi pare

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com