MUHOVIĆ: Gusle su instrument koji je “izgudio” najviše mržnje prema islamu i muslimanima - Volim Podgoricu

MUHOVIĆ: Gusle su instrument koji je “izgudio” najviše mržnje prema islamu i muslimanima

Internacionalni festival izvornog stvaralaštva u Petnjici, koji za cilj ima čuvanje od zaborava izvorne narodne pjesme i tradicionalnih instrumenata – odnosno nastup narodnog guslara Žarka Popovića iz Pipera – bio je povod za žestoku reakciju predsjednika Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Adnana Muhovića.

“Sadašnja izdajnička vlast u Petnjici je i ovo “Bihorsko kulturno ljeto” otvorila duboko vrijeđajući osjećanja Bošnjaka.Zna se kako smo opjevani kroz gusle, kako instrument koji je “izgudio” najviše mržnje prema islamu i muslimanima, te našim herojima i gazijama”,  poručio je Muhović.

Na to mu je, kako pišu Novosti,  žestoko odgovorio direktor centra za kulturu “Petnjica” Sinan Tiganj, podsjećajući ga na to da je najveći ep u istoriji ljudske civilizacije, nazvan “Ženidba Smailagić Meha”, upravo uz gusle ispjevao znameniti Avdo Međedović.

2 komentara

  1. Muhoviću ovakvu glupost ne bi odvalio ni pravi Turčin Osmanlija iz Otomanske Imperije a kamoli tvoj čukunđed koji ti je uz gusle i pjevao.

  2. Sta li su trebale da izgude gusle za 450 gidina turske ,okupatorske vlasti?Da li su trebale da slave turski zulum,nabijanje na kplac,prvu bracnu noc,kulucenje i onaj cuveni izraz na rajo,vodaj opanke.Svi poturceni Srbi mogu sebe da nazivaju Bosancima,Bosnkacima,Sandzaklijama ili kako vec god hocete.To je vase pravo.Ako mislite da su vam Turci blizi ,sto pricati Srbskim jezikom?Sto ne pricate Turski?Svako ima prava da se oseca kako hoce,da ispoveda veru koju hoce.To je sve ljudski,al nema pravo da krade i prisvaja tudji jezik,tudju kulturu,tudje pismo,tudju istoriju i tudju zemlju.Sve ovo o cemu govorim lako je dokazivo.Odmotamo klupko i dodjemo do pretka koji se krstio sa tri prsta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com