Home / NOVOSTI / Društvo / PROFESORKA OPTUŽENA ZA PLAGIJAT SE NIJE POJAVILA NA SASLUŠANJU: Tužilaštvo je svuda traži, ali ne može da je nađe! (FOTO)
Foto: Printscreen Vijesti.me/Vesko Belojević

PROFESORKA OPTUŽENA ZA PLAGIJAT SE NIJE POJAVILA NA SASLUŠANJU: Tužilaštvo je svuda traži, ali ne može da je nađe! (FOTO)

Vanredna profesorka Pravnog fakulteta Bojana Lakićević Đuranović nije se pojavila na saslušanju u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu po krivičnoj prijavi Centra za građansko obrazovanje zbog osnovane sumnje da je plagirala rad bivšeg studenta Đorđija Drinčića i objavila ga kao svoj u beogradskom stručnom časopisu Pravni život.

Prema nezvaničnim informacijama, iz ODT su danima tražili Lakićević Đuranović na Pravnom fakultetu, kako bi joj uručili poziv za saslušanje zakazano za juče u ODT. Navodno nisu uspjeli da joj poziv uruče direktno, saznaju Vijesti.

Bez obzira na to, juče se u zakazanom terminu pojavio njen advokat Goran Velimirović, ali Vijesti nisu uspjele da potvrde zbog čega se i Lakićević Đuranović nije pojavila.

Velimirović je juče kratko saopštio Vijestima da zastupa profesorku Pravnog fakulteta, ali nije odgovorio i da li je u ODT-u bio sam ili sa klijentkinjom.

 

FOTO: PRINTSCREEN VIJESTI.ME/VESKO BELOJEVIĆ

Iz podgoričkog ODT ranije su saopštili da provjeravaju podatke iz krivične prijave protiv Lakićević Đuranović. Na jučerašnja pitanja Vijesti nisu odgovorili.

Prema nezvaničnim saznanjima, postupajući tužilac u ovom slučaju je Vukas Radonjić, koji je inače u podgoričkom ODT određen za krivična djela protiv intelektualne svojine.

Senat Univerziteta Crne Gore formirao je Komisiju za sprovođenje postupka utvrđivanja plagijata za naučni članak vanredne profesorke Bojane Lakićević Đuranović “Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju i primjeni prava EU – primeri iz prakse”, u časopisu Pravni život, Udruženja pravnika Srbije.

 

FOTO: PRINTSCREEN/VIJESTI.ME

To je nedavno odlučeno na sjednici Senata, a Komisiju čine dekan Pravnog fakulteta Aneta Spaić, metodolog i prodekan na Pravnom fakultetu Marko Dokić i profesor i bivši predsjednik Suda časti UCG-a Dražen Cerović.

“Komisija je dužna da sprovede postupak u roku od 30 radnih dana. Postupak je hitan i sprovodi se uz dužno poštovanje prava svih učesnika, a saznanja i informacije prikupljene u toku postupka smatraju se povjerljivim do njegovog okončanja”, navodi se u ranijem saopštenju Senata UCG.

 

FOTO: PRINTSCREEN/VIJESTI.ME

NVO CGO je prethodno predlog za utvrđivanje akademskog integriteta dostavila Rektoratu UCG, Sudu časti UCG i Pravnom fakultetu, ali i krivičnu prijavu podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu.

Lakićević Đuranović Vijestima nije odgovorila na pitanja o plagijatu.

 

Vijesti.me

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com