Home / NOVOSTI / Ni Bosanci više nijesu toliko siromašni da ljetuju na Jadranu

Ni Bosanci više nijesu toliko siromašni da ljetuju na Jadranu

Zaslužno ili ne, ove godine se sve veći broj turista žali kako na cijene, tako i na usluge koje im se nude duž jadranske obale. Od toga kako su cijene setova za plažu astronomski skupe, preko loše usluge, pa sve do privatnih plaža na kojima ulaz košta previše, ugostitelji na jadranskom primorju jednostavno ne mogu da se odbrane od loših kritika.

Status bosanskog novinara izazvao podijeljene reakcije: Split (Foto: Pixabay)Status bosanskog novinara izazvao podijeljene reakcije: Split (Foto: Pixabay)

U ime Bosanaca, kritiku na ugostitelje duž hrvatskog dijela Jadrana, uputio je preko statusa na Fejsbuku, novinar “Slobodne Bosne” Danijal Hadžović.

Status prenosimo u cjelosti:

“I dok hrvatski turizam bilježi značajan pad, a naši zapadni susjedi se hvataju za glave kako i zbog čega, ja ću vam kao objektivni posmatrač ponuditi jednostavan odgovor – zato što ste očajno loši. Kad odeš na odmor u Tursku, primjera radi, za povoljne pare dobiješ prostrane i vrhunski uređene plaže, ogromne bazene na kojima čitav dan imaš raznorazne sadržaje, od sportskih igara do animatora, nepregledne količine hrane dostupne 24 sata, pored glavnog još nekoliko restorana s nacionalnim kuhinjama, instruktore i zabavljače za djecu pa da i roditelji mogu imati mira, bioskopsku salu, masaže, sve moguće sportske terene, vrhunsku čistoću, vrhunsku organizaciju i vrhunski ljubazno i profesionalno osoblje koje pleše za tebe 24 sata, masaže, saune, sportska takmičenja, predstave, svirke, itd… To sve samo u sklopu hotela, kad platiš imaš pravo sve to neograničeno da koristiš, a oduzelo bi dosta vremena da pišem kako su im tek gradovi sjajni. U Dalmaciji (namjerno kažem Dalmaciji, a ne Hrvatskoj, jer je Istra ipak puno pristojnije mjesto), za iste te pare dobijaš kakav poluraspali hotel koji još od Tita nije okrečen u boljem, a u gorem slučaju kakav betonski pansion s bubašvabama i flekama po posteljini. Od sadržaja imaš kamen i more, eventualno nekog lokalca na sintisajzeru koji ti zavija ‘Magazin’, a osoblje te tretira otprilike kao HVO zarobljenika Armije BiH. Doduše, nijesu isključene šanse ni da će te ‘Torcida’ prebiti ukoliko procijene da si posjetitelj neprimjerene rasne ili etničke pozadine, a u tu su kriterijumi krajnje fleksibilni u zavisnosti od količine alkohola. I ko bi normalan u takvom izboru birao Hrvatsku? Čak ni mi Bosanci nijesmo više toliko siromašni, a ni ludi. Osim ovih koji jesu ludi. Hrvatska, mala zemlja za veliku dosadu”, glasio je njegov Fejsbuk status.

Danijalove riječi su izazvale podijeljene reakcije, pa je završio i na pojednim hrvatskim portalima.

Iako je mnogima njegov nastup na društvenim mrežama izgledao kao grub, mnogi su se složili oko činjenice da pojedini vlasnici ugostiteljskih objekata na Jadranu sve više gube kompas, budući da su im za razliku od cijene koja je približna ekskluzivnim ljetovalištima, cijena i usluga i dalje “na nivou ruralnog”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com