Home / NASLOVNA / DEMOKRATE NAPUSTILE SKUPŠTINU: Postoji li i dalje vladajuća koalicija u Budvi?

DEMOKRATE NAPUSTILE SKUPŠTINU: Postoji li i dalje vladajuća koalicija u Budvi?

Osam odbornika Demokratske Crne Gore u Budvi napustilo je danas skupštinsko zasjedanje koje je nakon toga prekinuto odlukom predsjednika Skupštine opštine (SO) Krsta Radovića (Demokratska Crna Gora) koji je dao pauzu.

Vladajuću koaliciju u Budvi čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Socijaldemokratska partija (SDP) i Crnogorska.

Nastavak sjednice je neizvjestan.

Demokrate su revoltirane nakon što je odluka koju su inicirali o utvrđivanju javnog interesa, a kojom su od gradnje trebale da budu zaštićene dvije zelene površine u gradu, park u turističkom naselju Slovenska plaža i parcela ispred TQ plaze, skinute sa dnevnog reda glasovima DF, Demokratske partije socijalista (DPS) i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

Dragan Krapović, predsjednik budvanskih Demokrata kazao je da treba da se napokon otvore karte i da DPS i DF formalizuju koaliciju i počnu da vrše vlast u Budvi.

Dragan Ivančević iz Crnogorske je podržao Demokrate i inicirao da se kao prva tačka dnevnog reda uvrsti analiza rada gradske vlasti pod predsjednikom Opštine Markom Carevićem (DF).

Đorđe Vujović iz DF koji je inicirao uklanjanje odluke naveo je da nema riječi o saradnji sa DPS već da odluka nije pravno utemeljena.

“Ne možemo kao 1945. ljudima oduzimati zemlju, po nečijoj volji, a da se radi mimo zakona”, istakao je on.

Marko Vuković iz DPS je kazao da nema riječi o novoj koaliciji sa DF, već da dosadašnja nije funkcionisala i bavila se prepucavanjima, a nisša nije uradila.

Đorđije Pribilović iz DF nazvao je postupak Demokrata zlom namjerom da se Careviću spočita veza sa DPS.

Carević je kazao da mu je žao što je rad sjednice protekao ovako.

“Od prvog dana moga postavljenja, moji koalicioni partneri nijesu preboljeli rotaciju. Ušlo se u opstrukciju od mog postavljenja”, rekao je Carević.

On je dodao da je realno da ova vlast treba da ide do kraja mandata.

“DF i ja lično radimo u interesu građana. Mojim imenovanjem počele su opstrukcije, ali to nas neće omesti u radu u interesu građana”, kazao je Carević.

On je kazao da sa svima ima profesionalan odnos.

“Donosim odluke u interesu grada. Ali to je problematično, jer ako nije po njihovom, onda ne može. Ova opstrukcija je iznuđena. Samo da znaju građani Budve da sam sazivao koalicioni sastanak prvo u petak, nisu se odazvali, pa u subotu, ni tada se nisu odazvali”, kazao je Carević.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com