ABAZOVIĆ: Opozicija da ne čeka ponudu DPS-a, nego da ima svoju paltformu koje će se držati “kao Svetog pisma”

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao da opozicija sad ima šansu za promjene i da je mora iskoristiti, ali da to ne znači da treba da čekaju nekakvu ponudu Demokratske partije socijalista (DPS), već treba da imaju svoju platformu, koje će se držati “kao Svetog pisma”. 

Abazović u intervjuu za Dan kaže da je “nevažno šta DPS predlaže ili šta će tek predložiti, jer opozicija ne smije da zavisi od njihovih poteza, unutrašnjih prepucavanja ili od toga šta će se desiti na njihovom kongresu”.

“Opozicija mora imati svoju platformu i svoju inicijativu, koja će da bude jasna i nedvosmislena ponuda i bez koje se više neće nastupati ni na jednim izborima u organizaciji ove vlasti. Naša je obaveza, kao odgovornih političara, da pronađemo minimum saglasnosti oko slobodnih i fer izbora i da se toga držimo kao Svetog pisma”, rekao je Abazović.

Govoreći o tome da li je opozicija sposobna da dođe do zajedničke platforme, s obzirom da svjedočimo samo međusobnim “prebacivanjima”, Abazović je rekao: “To da li je ova opozicija sposobna za takvo nešto ostaje da se vidi. Odgovornost je na svima, naročito na velikim subjektima, ali to ne treba adresirati samo na njih, već svi mi, bez obzira na snagu i veličinu, moramo snositi odgovornost i imati svoju inicijativu. Najgore što može da nam se desi jeste da zavisimo od poteza DPS-a”.

Komentarišući ocjene lidera SNP-a da bi opozicija na narednim izborima trebalo da nastupi jedinstveno, Abazović je rekao da nijedan model ne bi trebalo unaprijed marginalizovati.

“Ali to apsolutno nije realno, niti to vodi ka bilo kakvim promjenama. Kad god smo pobjeđivali u opštinama, pobjeđivali smo ih kroz više kolona i više lista. Ne možemo da pobijedimo ukoliko budemo imali ovakve uslove za izbore i to treba svi da shvatimo. Pobjeda na izborima ne zavisi od toga da li ćemo na njima učestvovati u jednoj, dvije ili deset kolona, već od stvaranja uslova u kojim će se ljudi slobodno izjašnjavati. I to je teza GP URA koje se držimo. Mislim da je prerano pričati o bilo kakvim aranžmanima. Što se nas tiče, kao i svi ostali subjekti, legitimno baštinimo svoj put i apsolutno smo posvećeni promovisanju naše politike, za koju smatramo da je krajnje proevropska, građanska i orijentisana ka budućnosti, sa glavnim naglaskom na ekonomskim promjenama i promjenama u oblasti vladavine prava”, kazao je Abazović.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close