Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA Na Koniku umjesto crkve Svetog Vasilija Ostroškog niče PERIONICA

PODGORICA Na Koniku umjesto crkve Svetog Vasilija Ostroškog niče PERIONICA

Iako je nekoliko hiljada mještana Konika peticijom tražilo gradnju crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u svom naselju, a vjerski objekata je predvien i Detaljnim urbanističkim planom, na toj lokaciji je počela gradnja – perionice!

Mještani Konika, vjernici Mitropolije crnogorsko-primorske, zabrinuti su jer su na prostoru nekadašnje pijace u tom naselju, gdje treba da se gradi crkva Svetoga Vasilija Ostroškog, počeli radovi.

Iz Glavnog grada juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.
Na toj lokaciji pravoslavni vjernici godinama traže da se izgradi crkva Svetog Vasilija Ostroškog.

Protojerej i paroh za Konik MCP Mirčeta Šljivančanin kazao je da ih je veliki broj vjernika zvao, a da su i oni zatečeni radovima na prostoru nekadašnje pijace.
On je podsjetio da radi duhovnih potreba građana – pravoslavnih vjernika na Koniku i u okolnim naseljima, postoji skoro 20 godina inicijativa za gradnju crkve Svetoga Vasilija Ostroškog.
Kako je naveo crkva je predviđena i Detaljnim urbanističkim planom.
MCP je ranije dostavila zahtjev Glavnom gradu o ustupanju zemljišta na ovoj lokaciji za potrebe izgradnje hrama, kao i peticiju za njegovu izgradnju.
Međutim, kako su “Vijesti” ranije pisale, Glavni grad je tu lokaciju izdao za autoperionicu.
Prema informacijama “Vijesti” u toku je priprema terena za postavljanje perionice.
Iz Glavnog grada ranije su potvrdili da DUP na toj lokaciji predviđa izgradnju vjerskog objekta. Međutim, ističu da planski dokument ne određuje koja vjerska zajednica bi na tom prostoru mogla da gradi objekte. Navode da su za ovaj prostor podnijete i druge inicijative, te da će sve biti predmet razmatranja.

VP/Izvor Viesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com