Završni koncerti učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku - Volim Podgoricu

Završni koncerti učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku

Završni koncerti učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku biće održani u utorak, 6.avgusta, u Ministarstvu kulture na Cetinju i u srijedu, 7.avgusta u KIC-u “Budo Tomović” u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Osmo izdanje projekta Ljetnji kamp za kamernu muziku okupiće 35 polaznika i 11 mentora i saradnika, a oko 30-tak kompozicija za različite kamerne-instrumentalne ansamble (i ukuse) su na programu čiji opseg seže od barokne do savremene muzike. Ovog ljeta imaćemo privilegiju da predstavimo dvije premijere: Sonata za kvartet klarineta srpskog klarinetiste i kompozitora Ante Grgina doživjeće svjetsku premijeru na jednom od završnih koncerata, a Bachianas Brasileiras br. 5. za ansambl violončela i glas, brazilskog kompozitora Heitora Villa-Lobosa, biće premijerno izvedena u Crnoj Gori.

Dugi niz godina naši stalni mentori na kampu su ugledni muzičari i profesori kako iz naše zemlje, tako i iz regiona i inostranstva, a to su: Anton Martinov, Veljko Klenkovski, Žana Lekić, Nataša Popović, Marko Simović i saradnici Slađana Cvejić, Petar Obradović i Ana Cerović Zvicer. Ove godine dočekujemo i nove – među kojima su oboista Bojan Pešić iz Beograda, violončelistkinja Maria Di Meglio iz Kolumbusa, SAD, i hornistkinja Naomi Atherton iz Mančestera.

Ljetnji kamp za kamernu muziku je jedinstven projekat na Balkanu posvećen kamernoj muzici i otvoren za sve muzičare dobre volje iz naše zemlje, regiona i svijeta. Osnovan je 2012. godine, na inicijativu Mihaela Šnura (Michael Schnurr), flautiste i tadašnjeg njemačkog diplomate u Crnoj Gori. Nosilac projekta je bila Njemačka ambasada u saradnji sa Kulturno-informativnim centrom “Budo Tomović” i Umjetničkom školom za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici. Od 2014. godine, KIC “Budo Tomović” je preuzeo organizaciju projekta i realizuje ga uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Njemačke ambasade i drugih partnera.

Organizator Ljetnjeg kampa za kamernu muziku je KIC “Budo Tomović”, a ovogodišnje izdanje realizuje se uz podršku Glavnog grada, Ministarstva kulture, Ambasade SR Njemačke, Prijestonice Cetinje, Turističke organizacie Cetinje, Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” i Nacionalnih parkova Crne Gore.

Više informacija, muzike, videa, fotografija i atmosfere sa prethodnih Ljetnjih kampova pronađite na sajtu: www.summercampforchambermusic.me

Više info – Maja Popović, urednica muzičkog programa KIC-a 067 811 011

1 komentar

  1. There are a couple of interesting points with time in this posting but I do not know if these people center to heart. There’s some validity but I’m going to take hold opinion until I check into it further. Good write-up , thanks and now we want a lot more! Combined with FeedBurner too

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com