Kotor kao centar umjetničke muzike u regionu

 

Večerašnji koncert nestvarno dobrih umjetnika, Juđe Vang (klavir) i Andreasa Otenzamera (klarinet) u okviru XVIII KotorArt Don Brankovih dana muzike je rasprodat. Zbog ogromnog interesovanja publike, Festival organizuje uživo prenos (live broadcasting) na Pjaci od Kina kako bi svi mogli uživati u ovom spektaklu. Koncert pod nazivom Magija plavog sata nas očekuje večeras, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30h.

Svi detalji o programu mogu se naći na www.kotorart.me

“Kotor je ove sedmice bio i jeste centar umjetničke muzike regiona. Pečat KotorArt Don Brankovih dana jeste vrhunska umjetnička muzika i ove godine smo imali nekoliko koncerata za pamćenje. Roman & Friends svake godine iznova oduševi ljubitelje kamernog muziciranja, dok je Narek Hahnazarjan kao solista pokupio sve pohvale i odušeljenje publike. O Juđi Vang ne moramo puno pričati, njena energičnost, virtuoznost i genijalnost premašuju okvire bilo kakvog opisa. Nakon koncerta u Luštici Bay, vjerujemo da će večeras napraviti pravi spektakl u koncertnoj dvorani Crkve Sv. Duha u Kotoru. ” – saopštili sui z PR službe Festivala

 

KotorArt Don Brankovi dani muzike približavaju se svojoj završnici za koju su u posljednjoj sedmici grupisali nevjerovatna imena klasične muzike iz svijeta. Simbolično, završavaju se u nedjelju, 11. avgusta na Pjaci od džeza, svojevrsnom kodom Festivala. Početak ove godine bio je u znaku džeza, koncertom Lene Kovačević i Big Benda RTS-a pod nazivom Predtakt, dok završavaju sa triom Đorđa Obradovića, džez pjevača porijeklom iz Boke.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close