Home / NOVOSTI / Društvo / Brojne čestitke povdom Kurban Bajrama

Brojne čestitke povdom Kurban Bajrama

Povodom Kurban-bajrama brojni crnogorski političari uputili su čestitke vjernicima islamske vjeroispovijesti.

Premijer Duško Marković čestitao Kurban-bajram: CG vjekovima temelji društvenu stabilnost na tradiciji multietničkog sklada i bogatstva u različitostima

Đukanović čestitao Kurban-bajram: Da ovaj praznik bude podsticaj solidarnosti i humanosti

Joković: Njegujmo zajedništvo i poštovanje kulturnih i vjerskih različitosti

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković uputio je u ime SNP i u svoje ime, čestitke reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, povodom Kurban bajrama.

“Vrijeme velikih vjerskih praznika prilika je da se sjetimo svojih predaka od kojih smo jednako naučili da njegujemo porodičnu bliskost, snažimo stara i stvaramo nova prijateljstva i da šaljemo poruke solidarnosti, čovjekoljublja i dobrote, jer to su temeljne ljudske vrijednosti. To nam je ostavljeno u amanet i to bi trebalo da poštujemo i čuvamo za buduća pokoljenja. Ostanimo iskreni i požrtvovani prijatelji i njegujmo zajedništvo i poštovanje kulturnih i vjerskih različitosti, jer to garantuje sigurnu budućnost naše zajedničke kuće Crne Gore i napredak svih njenih građana”, navodi se u čestitki Jokovića.

Vučinović čestitala: Praznične dane provedite u duhu tradicije

vodom velikog muslimanskog praznika, Kurban Bajrama, ministarka u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović je uputila čestitku svim građanima islamske vjeroispovjesti.

“Svim građanima i građankama islamske vjeroispovjesti, čestitam nastupajući Kurban Bajram uz želju da praznične dane provedete u duhu tradicije, u miru, radosti i darivanju zajedno sa obitelji, prijateljima i susjedima. U to ime želim vam sretan praznik”, poručila je Vučinović.

Popović: Bajram šerif mubarek olsun

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitao je građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore čestitam Kurban Bajram sa željom da ga srećno i radosno provedu sa najbližima, uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun.

“Najveće bogatstvo Crne Gore jesu njeni ljudi, sa svim svojim različitostima i kulturama, a ovaj dan je prilika da jednu tradiciju i jedan važan blagdan zajednički dočekamo i radujemo se sa rođacima, prijateljima i komšijama. Neka vam praznični dani koji nas čekaju budu povod da svako razmisli o suštini onoga što znači čojstvo i što znači žrtvovanje za drugoga i za dobro. Dobročinstvo i blagost univerzalne su vrijednosti koje pozanje svaki jezik i svako ljudsko srce, i koje treba da budu prioritet stalnog usavršavanja svakoga od nas”, napisao je Popović.

Zenka: Darujte plemenitost i pokažite saosjećanje i razumijevanje prema svim ljudima

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka čestitao je najveći islamski praznik Kurban Bajram Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu  Fejziću, starješinstvu i svim pripadnicima islamske vjere.

“Kurban-bajram ili Hadžijski bajram najznačajniji je muslimanski praznik i vrijeme obavljanja hadža, stoga svim hadžijama od srca želim da im Bog primi hadž. Neka vam mubarek dani Kurban Bajrama podare zdravlje i radost, da ga proslavite u molitvi, u krugu porodice, prijatelja i komšija”, istakao je Zenka.

On je dodao da se simbolika Kurban Bajrama ogleda u žrtvovanju i darivanju.

“Neka vjernici, u duhu najboljih islamskih vrijednosti, sa bližnjima i komšijama ne podijele samo bogatu  trpezu, već daruju plemenitost i pokažu saosjećanje i razumijevanje prema svim ljudima, naročito prema onima koji su u nevolji i kojima je potrebna naša ljubav i lijepa riječ”, navodi se u čestitki Zenke.

Ministar je poručio i da smo dio društva koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija, društva kojem nikada nije nedostajalo humanosti, razumijevanja i svijesti o poštovanju  bližnjeg.

“Želim da ovaj veliki praznik  svi muslimani i muslimanke provedu u duhu tradicije i običaja, dobrom raspoloženju, dijeleći radost Bajrama sa svojim najbližima u dobrom zdravlju i harmoniji. Neka se Kurban Bajram proslavi dostojanstveno i u duhu Islama. Svim građanima i građankama islamske vjere  želim Bajram šerif mubarek olsun”, naveo je Zenka u čestitki.

loading...

One comment

  1. Great delivery. Great discussions. Sustain the great effort.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com