Podgoričanin Ivan Vuković na slobodi - Volim Podgoricu

Podgoričanin Ivan Vuković na slobodi

Jedan od navodnih organizatora kriminalne grupe koju Specijalno tužilaštvo tereti da je utajom poreza i doprinosa oštetila budžet za pet miliona eura, Ivan Vuković iz Podgorice, 2. avgusta pušten je da se brani sa slobode, potvrdio je Dnevnim novinama njegov branilac advokat Bojan Korać.

Kako je naveo, njegov branjenik je pušten iz pritvora jer su prestali zakonski razlozi za isti odnosno opasnost od uticaja na svjedoke. Vuković je priznao izvršenje svih krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret. I iz Višeg suda u Podgorici Dnevnim novinama je potvrđeno da je Vukoviću ukinut pritvor.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici, na predlog branioca okrivljenog, a uz saglasnost Specijalnog državnog tužilaštva, ukinut je pritvor okrivljenom Ivanu Vukoviću”, saopšteno je iz Suda.

KARADŽIĆU NIJE UKINUT PRITVOR

Na pitanje da li je pritvor ukinut i Radomiru Karadžiću, koji se tereti za ista djela kao Vuković, iz Višeg suda su naveli da mu nije ukinut odlukom tog suda. Preduzeća čiji su vlasnici Vuković, Karadžić, Dragoslav Lakić i sa njima povezana lica osumnjičeni su da su, u posljednjih pet godina, kako ukazuju višemjesečni rezultati iz istrage, omogućila vlasnicima više desetina preduzeća da steknu protivpravnu imovinsku korist, jer su izvukla više od 20.000.000 eura u gotovini po osnovu fiktivnih poslovnih odnosa, čime su pričinili 5.000.000 eura štete države. Crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu za Podgoričaninom Dejanom Lakićem.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com