Home / NOVOSTI / Društvo / KRIVIČNA PROTIV MITROPOLIJE: “To je mlaćenje prazne slame, a podnoisoci glume PLEMENSKI SUD”

KRIVIČNA PROTIV MITROPOLIJE: “To je mlaćenje prazne slame, a podnoisoci glume PLEMENSKI SUD”

Crnogorski pokret podnio je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i pjevača Vlada Georgieva zbog održavanja humanitarnog koncerta na Kanli kuli u Herceg Novom, na kome je Vlado Georgiev pjevao čuvenu pjesmu “Tamo daleko”, a hiljade posjetilaca skandiralo “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske kazali su za TVCG da je riječ o jednoj u nizu prijava tog pokreta protiv Mitropolije, koja u pravnom smislu nema težinu.

Kako CP navodi, prijavu su podnijeli zbog krivičnih djela protiv ustavnoga uređenja i bezbjednosti Crne Gore i krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Za koordinatora Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Velibora Džomića prijava nema težinu.

„I ovu novu, ko zna koju po redu krivičnu prijavu ocjenjujem kao ‘mlaćenje prazne slame’, a ono što je jako važno, dakle, da se šalje jedna vrlo loša poruka i da ta organizacija sebe više predstavlja kao nekakav prijeki plemenski sud, nego kao jednu nevladinu organizaciju“, kazao je Džomić.

Na manifestaciji “Trg od ćirilice” u Herceg Novom, tokom koncerta “Za naše Kosovo i Metohiju” Georgiev je pjevao “Tamo daleko” i “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com