Ova Podgoričanka je najljepša Crnogorka (FOTO) - Volim Podgoricu

Ova Podgoričanka je najljepša Crnogorka (FOTO)

Podgoričanka Mirjana Muratović zvanično je najljepša Crnogorka. Ona je prije dva mjeseca pobijedila na izboru za mis u konkurenciji 14 finalistkinja. Lijepa devetnaestogodišnjakinja za Portal Analitika priča o modelingu, kojim se bavi već nekoliko godina, obavezama kojima se posvetila, ali i negativnim aspektima ovog posla.

I prošle godine se prijavila, ali nije otišla na takmičenje: Podgoričanka Mirjana Muratović (19) zaljubljena je od ranog djetinjstva u svijet modelinga. Oduvijek su je, kaže, privlačila svjetla pozornice, moda i kamere, a ovim poslom je počela da se bavi prije pet godina.

„Prijavljivanje za izbor za mis Crne Gore logičan je nastavak mog dosadašnjeg bavljenja modelingom. Još prošle godine sam se prijavila za takmičenje, ali sticajem okolnosti nijesam stigla da otputujem na mjesto održavanja za izbor. Možda je upravo tačno kada se kaže – nikada se ne zna zašto je to dobro ili tako je trebalo da bude. Za izbor sam se sama prijavila, nije me niko drugi, ni nagovarao, niti prijavio”, navodi ona za Portal Analitika.img-5809

Mirjana je titulu najljepše djevojke osvojila prije dva mjeseca na zvaničnom izboru za Mis Crne Gore. Iako se prije takmičenja nadala dobrom plasmanu, priznaje da ju je pobjeda iznenadila.

„Mišljenja sam da svaka djevojka koja se prijavi na takmičenje negdje u podsvijesti i očekuje da pobijedi, ali više sam mislila da će to biti, da kažem, neka ʼblažaʼ titula, recimo mis šarma, fotogeničnosti i sl.”, objašnjava ona.

Na izbor se bilo prijavilo više od 200 djevojaka, a u finale se plasiralo njih 14. Pripreme su se odvijale u kompleksu Verde, gdje su finalistkinje u karantinu vježbale koreografiju, hod, ali i javni nastup.

img-5810

„Taj period za mene je jedno veliko iskustvo, a iza njega su ostale lijepe uspomene druženja sa ostalim finalistkinjama. Svo to vrijeme do samog izbora za mis, kao i tokom održavanja, vladala je pozitivna energija, euforija, koja je za mene bila vjetar u leđa”, prisjeća se mlada Podgoričanka.

Pripreme za svjetski izbor: Osim sreće zbog pobjede, nakon takmičenja je postala svjesna obaveza koje je čekaju, te im se u potpunosti posvetila.

„Moji dani prije održavanja izbora za mis i nakon njega su se skroz promijenili. Bude mi često naporno, dešava mi se da u istom danu budem pozvana da gostujem na TV-u uživo, a u međuvremenu mi stigne više poziva za druga gostovanja na drugim televizijama, kao i pozivi za intervjue za razne portale. Nedavno sam se vratila iz Pariza i ostala u Beogradu, radi gostovanja u jednoj emisiji. Sav taj umor se reflektuje i na mom licu, naročito kad sam neispavana, što nije rijetkost”, kaže naša sagovornica.

Modeli se, zbog ljepote i javnog načina života, suočavaju s brojnim predrasudama. Mirjana navodi da su reakcije okoline na njen posao pozitivne, ali da je ni negativni komentari neće pogađati.

„Njih uvijek ima i biće ih, nezavisno da li je riječ o ljepoti ili o uspješnosti u nekom drugom poslu. Meni su važne pohvale, kao i kritike moje porodice i nama bliskih ljudi, a na ostalo, tipa ʼrekla-kazalaʼ, zaista se ne obazirem. Upravo dok odgovaram na ovo pitanje pada mi na pamet jedna sjajna izreka koja glasi: ʼNe hvali se da te niko ne ogovara, jer to je znak tvoje bezvrijednostiʼ. U njoj je sve rečeno. Slažem se da ima loših stvari, ali su one prisutne ne samo u svijetu modelinga, nego nažalost skoro u svakoj oblasti društvenog života. Nisam dobijala nijednu nepristojnu ponudu, a mišljenja sam da svaka osoba svojim ponašanjem postavi ʼonu drugu stranuʼ na distancu koju ona sama želi, izuzev ako se radi o nasilju”, objašnjava mis Crne Gore.

img-5808

Ne zapostavlja školske obaveze: Kada je trijumfovala na takmičenju, Mirjana je još uvijek bila učenica srednje škole. Trudi se da zbog modelinga ne zapostavlja školske obaveze.

„Nije previše teško uskladiti obaveze, ali, iskreno, nije ni lako. Bila sam više puta u situaciji da odbijem učešće na nekom modnom događaju, upravo zbog školskih obaveza koje sam imala”, ističe ona.

Njeno slobodno vrijeme je, kaže. rezervisano za odmaranje, šetnju i hobije.

„Volim da ga provodim s porodicom i meni dragim ljudima. Takođe, volim da se spustim na primorje, jer moja mama je iz Zelenike”, kaže Mirjana.

Recept za uspjeh su joj, naglašava, misli, svakodnevni rad i ljubav prema poslu.

06383ac7-3bdf-4fab-888e-94426b25f094

„Rad i samo rad, volja, još da ne pretjeram ako kažem da je poželjno ako je faktor sreće prisutan. Onda rezultati ne mogu izostati”, uvjerena je sagovornica Portala Analitika.

O dugoročnim planovima ne želi da priča, ali poručuje da želi da upiše fakultet u Crnoj Gori.

„Ono što mogu da kažem je da ću naredni period biti ovdje, prvenstveno radi nastavka mog školovanja jer mi je to ipak prioritet”, zaključuje Mirjana.

Izbor za mis svijeta biće održan krajem godine u Bangkoku.

Portal Analitika

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com