Gypsy Jazz Trio sjutra na Crnom jezeru - Volim Podgoricu

Gypsy Jazz Trio sjutra na Crnom jezeru

Nakon uspješnih koncerata na Crnom jezeru i drugim lokacijama u prirodi, u četvrtak, 22. avgusta nas u okviru Wild Beauty Art očekuju još dva uzbudljiva programa. Nakon zapaženih nastupa na Međunarodnom festivalu KotorArt Don Brankovi dani muzike, sastav Gypsy Jazz Trio nastupiće na večernjem koncertu na Crnom jezeru u 19.30h, a publika će moći da uživa i u nastupu sastava MockingBirds kod Mosta na Đurđevića Tari u 11h.

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Arta je slobodan, uz obaveznu taksu ulaska u Nacionalni park Durmitor.

Uz podršku Turističke organizacije Žabljak obezbijeđen je i besplatan prevoz na koncerte ekološkim autobusom iz centra Žabljaka za koncert na Crnom jezeru od 18.30h. Dodatne informacije o programu Festivala mogu se pronaći na www.wildbeautyart.me kao i na Facebook i Instagram stranici Festivala.

Gypsy Jazz Trio čine gitaristi Stefan Trpčevski i Nikola Burović, i kontrabasista Andrija Vojvodić. Na repertoaru ansambla nalaze se obrade poznatih džipsi džez standarda, flamenka, bluza, bosa nove i latino muzike, kao i autorske kompozicije. Trio nastupa u renomiranim klubovima u Beogradu, a ostvario je zapažene nastupe na džez festivalima Nishvill u Nišu (Srbija), Kavc u Ljubljani (Slovenija), Jazz in the Park u Klužu (Rumunija), Gradić Festival u Novom Sadu (Srbija) i KotorArt (Crna Gora).

Osim večernjeg koncerta na Crnom jezeru koji nas očekuje sjutra u 21h, uz zvuke kontrabasa, gitare i saksofona, publika je uživala i u srijedu na Savinom Kuku. Ova nesvakidašnja lokacija za džez koncert se odlično uklopila u planinarske rute, a svi zainteresovani turisti su mogli direktno doći na koncert žičarom.

Ansambl MockingBirds danas nastupa na Crnom jezeru, a već u četvrtak će publika imati prilike da prisustvuje još jednom njihovom nastupu, kod mosta na Đurđevića Tari sa početkom u 11h. Građen između 1937. i 1940. godine, ovaj most na Tari predstavlja jednu od najposjećenijih atrakcija u Crnoj Gori i uvijek je bio velika inspiracija mnogim umjetnicima, a njegovoj veličanstvenoj ljepoti su se divili čak i renomirani svjetski arhitekti i inženjeri. Tome u prilog ide i činjenica da je uvršten u listu deset najljepših mostova na planeti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com