DEMOKRATE: DF je udarna pesnica DPS-a - Volim Podgoricu

DEMOKRATE: DF je udarna pesnica DPS-a

Demokratska Crna Gora smatra da je Demokratski front današnjim ponašanjem na Administrativnom odboru još jednom pokazao da su “udarna pesnica DPS-a bez koje da ostane, DPS bi bio težak politički invalid”.

Foto: Demokrate CG Foto: Demokrate CG

Poslanici DF-a danas su napustili sjednicu Administrativnog odbora nakon što je predsjednik Luiđ Škrelja odbio da stavi na glasanje prijedlog Posebnog kluba da Aleksandar Damjanovic bude član Odbora za sveobuhvatne izborne reforme. Nakon toga Odbor je podržao kandidaturu Moma Koprivice i Danila Šaranovića iz Demokrata.

“DF je nemali broj puta pokazao da mu uopšte nije stalo do sveobuhvatne izborne reforme, pa samim tim ni do Odbora, predviđenog da radi u cilju njenog ostvarenja”, navodi se u reagovanju Demokrata.

Kazali su da je DF još prilikom ulaska u Odbor pokazao animozitet prema komesaru Hanu.

“Sjetimo se da su upravo funkcioneri Demokratskog fronta, kada su ulazili u Odbor, u vrijeme kada je isključivo DPS bio u njemu, govorili: “Ako uđemo u Odbor” (kao da je bilo dileme da li će ući), “mišljenje Hana nas ne zanima”. To je izjava koja pripada Koči Pavloviću. Porijeklo tog animoziteta, uvjereni smo, leži u afirmativnom odnosu komesara Hana, ali i cijele EU prema Briselskom planu. Ako bismo zašli još dublje u psihologiju funkcionera DF-a oni mrze sve koji pokažu volju da Đukanovića osujete u namjeri da i dalje sprovodi izbore u nefer i nedemokratskim uslovima”, navodi se u saopštenju.

Oni navode da DF ne želi da uđe ni u jedno tijelo u kojem je opozicija, ali hoće tamo gdje je DPS i samo DPS.

“Došlo je dotle da se po Crnoj Gori priča kako bi DF već sjutra mogao da uđe u Vladu Crne Gore, ali neće, jer tamo DPS nije sam. Eto, dotle ide potreba DF-a da uvijek bude nasamo sa DPS-om”, navodi se u saopštenju.

Oni su odgovorili i na konstataciju poslanika Nebojše Medojevića i Slavena Radunovića, da su na osnovu glasova DPS-a poslanici Demokrata, Koprivica i Šaranović, izabrani u Odbor za izborne reforme.

“Bolje da su se, umjesto toga, obratili svojim kolegama, Peđi Bulatoviću, Branki Bošnjak i Strahinji Bulajiću i da su njih priupitali: A čijim ste vi glasovima postali članovi tog Odbora? Sem toga, ovo nije jedini Odbor u koji su predstavnici DF ušli glasovima DPS-a. Treba li podsjećati da je Andrija Mandić u Odbor za bezbjednost ušao glasovima DPS-a? Na isti način i u Odbor za NATO? A je li DPS poslanike Demokrata ili Demokratskog fronta poslao da predstavlja Crnu Goru u Parlamentarnu skupštinu NATO-a?”, navodi se u reagovanju.

Oni su istakli da sa DPS-om ne žele da znaju ništa.

“Što se za gospodu iz Fronta ne može reći što, uostalom, potvrđuju brojne zajedničke fotografije. Pokazuje to i spremnost Demokratskog fronta da podrži predlog da se na kvotu akademske zajednice stavi Boris Bastijančić, savjetnik u kabinetu Mila Đukanovića, što je klasična farsa i izigravanje smisla pravila o učešću akademske zajednice”, navodi se u saopštenju.

Oni navode da je dovoljno podsjetiti da DF ni po koju cijenu nije želio da u radnu grupu oko izbornih reformi slučajno uđe koja nevladina organizacija.

“To je bilo nešto nalik ovom što se sada, opet, grčevito bore da DPS kojim slučajem ne izgubi kojeg predstavnika u Odboru, usljed čega ne dozvoljavaju da Posebni klub poslanika uzme mjesto vadajućoj većini koje mu, po svemu, pripada. Ne, DF-u je važno da otme od opozicije da bi dao DPS-u. Robinhudovski, nema zbora”, zaključeno je u reagovanju Demokrata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com