Home / PG INFO / Aktuelno / OVA PORODICA U PODGORICI ŽIVI U 16 KVADRATA: Nemaju ni za najosnovnije, potrebna im je naša pomoć! (FOTO)

OVA PORODICA U PODGORICI ŽIVI U 16 KVADRATA: Nemaju ni za najosnovnije, potrebna im je naša pomoć! (FOTO)

Četvoročlana porodica iz Podgorice živi u 16 kvadrata. Sobica vlaži, prokišnjava, nemaju za hranu, odjeću, grijanje.

Apel Banke hrane prenosimo integralno:

Majka dvoje djece koja nam se obratila za pomoć je bila dijete koje je provelo osam godina života u Domu za nezbrinutu djecu ” Mladost “ u Bijeloj.

Majka joj je umrla kada je imala samo dvije godine. Sa tugom kaže da nema ni jednu njenu fotografiju. Otac je maltretirao pa je sa deset godina izgubio nad njom starateljstvo i dovedena je u Dom.

Upoznala je Borisa, sadašnjeg životnog saputnuka koji je radio na brodogradiliste u Bijeloj.
Kada je firma otišla u stečaj doselili su se u Podgoricu, nadajući se da će lakše u većem gradu naći posao.Dobili su jedno pa kasnije i drugo dijete.

Socijalna pomoć od 115 € i djecji dodatak od 48 € (iznos je za dvoje djece)je jedini siguran prohod koji imaju.

Boris radi za dnevnicu kako bi preživjeli.Ali posla nema dovoljno.Dešava se da ne radi i po petnaest dana,pa nemaju ni cent u kući. Pozajme da kupe hranu pa od socijalnog vrate dug i tako iz mjeseca u mjesec.

Žive u stanu od 16m2 koji prokišnjava i vlaži. Stan se vodi na pokojnu Borisovu majku, dobila ga je kao socijalni stan.

Značila bi im pomoć od Narodne kuhinje ali se na žalost ne nalaze na njihovom spisku Ako ostane hrane, ponekad dobijemu obrok, kažu nam.

Nemaju ničiju pomoc zbog nemaštine ostalih članova porodic, objašnjavaju.

U zimskim mjesecima, kad imaju kupe metar drva za grijanje a najčešće prikupljaju ostatke sa gradilista ili otpada.

Potreban im je novac za hranu i struju jer imaju dug od 600 eura.Potrebne su im i stvari za djecu. Starije dijete , sin ima 5 godina -nosi br 30 obuće a drugo dijete je beba, djevojčica koja ima pola godine.

Zaposlenje muža bi riješilo njihove probleme.Boris ,suprug je radio moleraj i ostale fizicke poslove.Prijavljivao se preko biroa za zapošljavanje za razne poslove ali ga niko nije zvao da radi. On bi radio bilo koji posao.Išao je u “ Čistoću” da pita ima li bilo kakav posao. Nije ga sramota da radi pošteno, bilo šta.

“U ovakvu situaciju smo već par godina. Obraćali smo se za pomoć Vladi i Centru za Socijalni rad. Nadamo se da ce nam pomoći dobri ljudi” – kažu roditelji Dragane i Balše .

“Mi smo siromašna porodica ali iskrena i poštena “ ističe ova četvoročlana porodica i unaprijed se zahvaljuje svima na pomoći koja će nadaju se stići, iako znaju da su teška vremena za mnoge.

Ukoliko možete pomoći novčano, žiro račun je kod CKB banke na ime majke, Čobeljić Draginje a broj računa je
510010999628801539

Porodica živi na Koniku u Podgorici a svi koji žele pomoći lično mogu dobiti kontakt porodice u inboxu na fb stranici Banke hrane ili putem emaila [email protected]

loading...

One comment

  1. Pomocu mu ja jer pise da je radio moleraj. E posto je moler za sitne pare moze wc u red dovest makar no lijena guzica. Za sicu cu da kupim materijal i nove cijevi da im zamjenim tj. On radi pola kuce a ja pola. Ali meni djeluje da boris nenzna sta je spatla a kosta 50c. Aj ti borise do zavoda jer traze molere a trazim i ja ali ne nekog ko dopusti da mubstan ovako propadne a tobos majstor lazni lijeni. Materijal sav i alat kostaju 10 e ukupno no nece boris da radi kad mogu drugi za njega. Ima mnogo ugrozenijih porodica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com