Počinje procedura za izručenje Lakića Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Počinje procedura za izručenje Lakića Crnoj Gori

Nakon što je juče jedan od osumnjičenih u policijskoj akciji “Klap” Dejan Lakić uhapšen u Beogradu komunikacija između Srbije i Crne Gore oko njegovog izručenja već je u toku, objavo je Dan. Ministarstvo pravde je, kako piše Pobjeda, najavilo da će poslati zahtjev za njegovo izručenje, a ekstradicija se očekuje u naredna dva mjeseca.

Lakića Specijalno državno tužilaštvo tereti da je bio dio kriminalne grupe koja je utajom poreza i doprinosa nanijela milionsku štetu državnom budžetu, a njegovo hapšenje rezultat je saradnje crnogorske i srpske policije koje su razmjenjivale informacije On je juče priveden na osnovu crvene potjernice koju je za njim raspisao Interpol Podgorica.

Lakić, koji je uspio da pobjegne iz zemlje prije hapšenja u policijskoj akciji “Klap” u maju ove godine, ima dva državljanstva, srpsko i crnogorsko, zbog čega postoje šanse da on ne bude izručen Crnoj Gori.

Dnevne novine pišu da se spekuliše da je njegovo hapšenje unaprijed dogovoreno, odnosno da postoji mogućnost da će Lakiću u procesu “Klap” možda biti ponuđeno da bude svjedok saradnik. Navodno, pišu Dnevne novine, on se više puta sastajao i pregovarao oko hapšenja sa crnogorskim nadležnim organima.

Lakić je juče za portal Borba prije hapšenja kazao da ne očekuje da će biti izručen Crnoj Gori, jer kako tvrdi nema osnova.

Pobjeda piše da se Lakić posljednje vrijeme kretao na relaciji Beograd-Novi Sad, a lisice su mu stavljene u jednom stanu u Beogradu.

U akciji “Klap” je dosad uhašeno više osoba koje se sumnjiče za utaju više miliona eura.

Izvor: 

1 komentar

  1. Can I merely say exactly what a relief to seek out somebody who actually knows what theyre discussing on-line. You definitely realize how to bring a difficulty to light and earn it critical. More people have to read this and see why side with the story. I cant believe youre no more well-liked simply because you absolutely have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com