PREKINUT NARKO LANAC IZ KOLUMBIJE U CRNU GORU: Uhapšeno 7 osoba, četvorica u bjekstvu! (FOTO) - Volim Podgoricu

PREKINUT NARKO LANAC IZ KOLUMBIJE U CRNU GORU: Uhapšeno 7 osoba, četvorica u bjekstvu! (FOTO)

Crnogorska policija, kako je saopšteno, prekunula je lanac krijumčarenja narkotika iz Kolubije u Crnu Goru i uhapsila 11 osoba. Zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela uhapšeni su to S.P, M.P, T.P, Đ.P, M.P, R.S. i B.B, svi iz Tivta, dok se za D.Đ. i B.M. i još dvoje intenzivno traga.

-Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali predmet „Manjifiko” i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja opojne droge kokain iz Kolumbije u Crnu Goru. Krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 lica, saopštila je policija.

Foto MUP

Krivične prijave su podnijete protiv ukupno 11 lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
.
Na području Tivta su, u sadejstvu sa službenicima CB Herceg Novi i OB Tivat, policijski službenici navedenih organizacionih jedinica izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na 11 lokacija. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli predmete za koje se sumnja da potiču iz navedenih krivičnih djela.
Pretresima su pronađeni i oduzeti opojna droga kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije vršeći pomenuta krivična djela stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove.

Foto MUP

Uprava policije će u narednom periodu u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti sa sprovođenje finansijske istrage u odnosu na ovaj predmet.
Realizacija predmeta „Manjifiko” je još jedan primjer odlične međunarodne saradnje službenika Uprave policije sa partnerskim službama drugih država.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com