U TIVTU UHAPŠEN PODGORIČANIN: Cinkario ga uhapšeni zbog kokaina, prijetio mu zbog prinude - Volim Podgoricu

U TIVTU UHAPŠEN PODGORIČANIN: Cinkario ga uhapšeni zbog kokaina, prijetio mu zbog prinude

Podgoričanin Vladimir Bajčeta uhapšen je juče u Tivtu zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda. Nakon saslušanja u kotorskom Osnovnom tužilaštvu određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Prema saznanjima “Vijesti”, Bajčeta je uhapšen nakon što je jedan od osumnjičenih u akciji “Manjifiko” prijavio da mu je prijetio i pokušao ga prinuditi da nešto učini u njegovu koristi.

Izvor “Vijesti” nije želio da otkrije ko je od sedmorice uhapšenih zbog šverca skupocjenog bijelog praha optužio jednog od dugogodišnjih tjelohranitelja Pljevljaka Duška Šarića, pravosnažno oslobođenog za pranje novca. On je rođeni brat Darka Šarića optuženog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje 22 milona eura.
Ukoliko se dokaže da je Bajčeta kriv, prema Zakonu može mu biti izrečena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine, koliko je predviđeno za onog ko drugog silom ili prijetnjom prinudi da nešto učini ili ne učini ili trpi.

Stroža kazna predviđena je za onog ko to učini na svirep način ili prijetnjom ubistvom ili teškom tjelesnom povredom – od šest mjeseci do pet godina.

“Ako je usljed djela iz st. 1 i 2 ovog člana nastupila teška tjelesna povreda ili druge teške posljedice, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina”, propisuje stav 3. tog člana Zakona.

Iz Uprave policije nijesu se zvanično oglašavali zbog hapšenja Bajčete, a nezvanično su potvrdili da ga jedan od uhapšenih Tivćana optužuje za prijetnje i prinudu.

Akcijom “Manjifiko” policija je presjekla međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru i uhapsila sedam Tivćana, dok za četvoricom tragaju.

Iz Uprave policije saopštili su da su sproveli niz mjera i radnji koje su rezultirale identifikovanjem kriminalne organizacije za koju se sumnja da je duže krijumčarila kokain u međunarodnim razmjerama.

Uhapsili su Srđana Pavlovića, Miloša Petrića, Tonija Petkovića, Đura i Miloša Perovića, Rada Samardžića, Božidara Božovića, a tragaju za Danilom Đurovićem, Banetom Miletićem i još dvije osobe čiji identitet nijesu saopštili.

Saša Petrić koji je privođen u toj akciji, pušten je nakon što je, kako tvrdi, policiji dokazao da je oružje pronađeno u njegovoj kući pripadalo njegovom ocu.

U telefonskom razgovoru sa novinarkom “Vijesti”, kazao je da nema veze sa ostalim osumnjičenim, niti prodajom droge.

Zadržavanje je juče ukinuto Božidaru Božoviću, a ostali su nešto poslije 19 sati privedeni kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Miroslava Bašovića.

Saslušanja nijesu završena do zaključenja ovog broja “Vijesti”.

Iz UP-a su zvanično saopštili da su pretresli 11 lokacija na području Tivta i da su pronašli i oduzeli predmete za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela.

“Pretresima su pronađeni i oduzeti: opojna droga kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem”, saopšteno je iz policije.

Objasnili su da sumnjaju da su pripadnici tivatske kriminalne grupe švercom kokaina stekli veliku imovinsku korist koju su pranjem novca pokušali da ubace u legalne finansijske tokove.

Iz UP-a su najavili da će u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti sa sprovođenjem finansijske istrage u tom predmetu.

Izvor “Vijesti” ranije je kazao da grupu uhapšenu u Tivtu policija i SDT sumnjiče da su od početka godine u Crnu Goru iz Kolumbije prošvercovali 18 kilograma kokaina, koji su potom prodavali na crnogorskom primorju.

Izvor Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com