Home / LJUDI / HOROR NA LJETOVANJU Devojčica na svom prvom putovanju doživjela moždani udar i pala u duboku komu

HOROR NA LJETOVANJU Devojčica na svom prvom putovanju doživjela moždani udar i pala u duboku komu

Trogodišnja djevojčica Holi Alkok iz Staforda bori se za život nakon što je doživjela moždani udar na porodičnom ljetovanju u Portugalu.

Ona je zajedno s majkom, ocem i mlađim bratom prvi put otišla na ljetovanje, ali to prvo putovanje kritično je završeno samo tri dana nakon što su došli – doživjela je moždani udar i prebačena je u bolnicu u Lisabon. U komi je već pet dana, te je i dalje u ozbiljnom stanju.

Holi i dalje ne može da sjedi, stoji ili priča, ali njeni roditelji kažu da joj stanje ipak ide na bolje. Njen otac Mark (37) izjavio je kako je to “najgora noćna mora svakog roditelja”.

– Moramo da je naučimo sve ispočetka, od govora do pokreta. Holi nas sad ipak može čuti i osjetiti, a čak se i smije na neke naše šale što je odličan znak. Noge joj se oporavljaju, a i ruke je držala duže nego dan ranije – rekao je on, prenosi hrvatski “24 sata”.

– I dalje ne može da sjedi ili jede normalno. Idemo malim koracima, dug je proces oporavka. No, ona je zabavna, vrckava, samouvjerena djevojčica koja voli da pleše i pjeva. Uvijek je bila posebnog karaktera, a sad je kao bespomoćno novorođenče i tako je to tužno vidjeti. Ovo je naša najgora noćna mora, po 14 sati smo u bolnici – objasnio je Mark.

Djevojčici je prije putovanja dijagnostikovana upala krajnika, no uz prepisane antibiotike je brzo ozdravila. Štaviše, roditelji su je i na odmoru odveli kod doktora jer je bila “previše pospana”, no tamo su im rekli da je dobro i da može biti na odmoru. Ipak, tri dana kasnije izgubila je svijest i završila u bolnici.

– Našeg sina od 18 meseci, Džejkoba, smo ostavili kod mojih roditelja kod kojih smo bili na ljetovanju, a mi smo krenuli u bolnicu za Holi. Bilo je užasno, osam ili devet doktora stajalo je u njenoj maloj sobi. Mislili smo da se radi o dehidraciji, ali kroz par minuta su nam rekli šta se zapravo dogodilo. Holi je imala trombozu koja je došla do njenog mozga prijepodne – ispričao je Mark.

 

Holi se dan poslije nije ni probudila. Doktori su je odveli na ispitivanja koja su pokazala da je imala moždani udar prethodne večeri. Zbog ozbiljnog stanja prebačena je u Lisabon. Roditelji nisu s njom smjeli u helikopter, pa su vozili 257 kilometara kako bi bili uz svoju ćerku.

– Bila je u dubokoj komi, no kako su išli dani počela je da otvara oči, no nije bila svjesna – objasnio je njen otac Mark.

Zbog cijele situacije, roditelji su odlučili da naprave kampanju za prikupljanje novca na stranici “DžastGiving” (JustGiving). S obzirom na to da ne znaju kako će ići oporavak njihove trogodišnje ćerke, nisu sigurni koliko će ih terapije koštati.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com