POSLOVNI PARTNER SINA VESNE MEDENICE POBIJEDIO NA JAVNOM TENDERU Za polovno vatrogasno vozilo dobija 100.000 eura - Volim Podgoricu

POSLOVNI PARTNER SINA VESNE MEDENICE POBIJEDIO NA JAVNOM TENDERU Za polovno vatrogasno vozilo dobija 100.000 eura

Firma Tivćanina Željka Kovinića, poslovnog partnera Miloša Medenice, sina predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, pobijedila je na još jednom javnom tenderu Opštine Tivat. Radi se o kompaniji „Ben-Kov”, koja je u poslednje dvije godine dobila u državi tendere vrijedne nekoliko stotina hiljada eura. Prema podacima „Dana”, predstavnici Opštine Tivat i firme „Ben-Kov” potpisali su 9. maja ove godine ugovor vrijedan skoro 100.000 eura za nabavku polovnog vatrogasnog vozila za gašenje požara i spasavanja na visini, odnosno sa vatrogasnom hidrauličnom platformom.

Potpisnik ugovora u ime Opštine Tivat je predsjednik Siniša Kusovac, a za kompaniju „Ben-Kov” to je učinio izvršni direktor Zoran Krgović. Tačna cijena vatrogasnog vozila sa uračunatim PDV-om, prema istim podacima, iznosi 99.809 eura. U članu pet ugovora definisano je da će naručilac isplatiti ugovoreni iznos firmi Kovinića najkasnije 30 dana od prijema vozila.

„Dan” je u januaru prošle godine objavio da Kovinić dobija i obara državne tendere, iako on ne plaća porez. Koviniću je tada bila blokirana nepokretna imovina u Tivtu i Budvi zbog neplaćanja poreza u tim gradovima. Prema podacima Uprave za nekretnine, u Opštini Tivat Kovinić i danas ima aktivan teret na nepokretnostima u mjestu Krašići zbog poreskog duga od 5.765 eura. Ipak, i pored toga njegova firma uredno dobija opštinske tendere godinama.

Iako vlasnik firme „Ben-Kov” ne izmiruje na vrijeme poreske obaveze prema Opštini Tivat, sada bivša gradonačelnica tog primorskog grada Snežana Matijević je u aprilu 2017. godine sa njim potpisala ugovor vrijedan oko 220.000 eura. Radi se o ugovoru o isporuci teretnih vozila za potrebe Komunalnog Tivat. Iz Opštine Tivat nakon objave teksta saopštili su prošle godine da je kompanija „Ben-Kov” ispunjavala sve uslove da dobije tender za nabavku motornih vozila vrijedan oko 220.000 eura. Kompanija „Ben-Kov” je, između ostalog, i ovlašćeni uvoznik „iveko” teretnih vozila, koja su isporučena shodno tom ugovoru.

To nije jedini javni tender u 2017. godini koji je dobila firma u vlasništvu poslovnog partnera Miloša Medenice. Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić je u septembru iste godine potpisala ugovor sa kompanijom „Ben-Kov” o isporuci jednog novog motornog vozila. Radi se o ugovoru vrijednom 43.898 eura. Kovinićeva kompanija je u 2017. godini dobila i tender Ministarstva odbrane na čijem je čelu ministar Predrag Bošković. Obavezani su da isporuče novi kamion – autocisternu za plitku vodu vrijednosti 98.890 eura.

Turističke vile gradili zajedno
Ministarstvo održivog razvoja i turizma u 2012. godini je objavilo dokument u kojem je navedeno da su Željko Kovinić, sin predsjednice Vrhovnog suda Miloš Medenica i Rade Arsić tražili i dobili građevinsku dozvolu za gradnju turističkih vila u Tivtu. U listovima nepokretnosti ranije je bila evidentirana zajednička investiciona gradnja. U katastarskim podacima može se vidjeti da su sada upisane sagrađene vile na parcelama Medenice i Arsića.

Izvor dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com