Home / NOVOSTI / ŠOKANTAN SNIMAK IZ ZATVORA: Žena se porađala, niko nije prišao da pomogne (VIDEO)

ŠOKANTAN SNIMAK IZ ZATVORA: Žena se porađala, niko nije prišao da pomogne (VIDEO)

Šokantni prizori stižu iz jednog zatvora u okolini Denvera. Zatvorenica Dijana Sančez (26) dobila je porođajne kontrakcije u zatvorskoj ćeliji, a kada je porođaj krenuo, vrištala je od bolova, a pritom, kako je rekla kasnije, niko od čuvara nije htio da joj pomogne.

Snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju trenutke kada je ležala na “hladnom i tvrdom zatvoreničkom krevetu” i pokušavala da rodi bebu. Čuvarima je, navodno, nekoliko sati ranije “osam puta” rekla da će se poroditi, ali uprkos tome nisu je poslali u bolnicu, navodi se u tužbi.

Uprkos tome što su zatvorski službenici bili svjesni da se bliži dolazak djeteta na svijet, Dijana je trpjela bolove satima bez anestezije.

Kada se već porodila, na snimcima se vidi kako jedan od zatvorskih ljekara prilazi i uzima njenog novorođenog sina.

Advokat Dijane Sančez Meri Njuman istakao je da je mladić to uradio “kao da bebu nikad u životu nije vidio” i da je zapanjen niskim stepenom saosjećajnosti u takvoj situaciji.

Prema tvrdnjama, hitna pomoć je pozvana tek kada se ona porodila, a njeni pravni zastupnici podnijeli su tužbu zbog toga što su zatvorski službenici bili svjesni da će se djevojka poroditi, ali povodom toga nisu učinili ništa, prenosi “Telegraf.rs”.

“Taj bol je bio neopisiv. Međutim, ono što me više boli jeste to da nikog nije bilo briga što se porađam”, rekla je Sančez nekoliko dana kasnije.

Portparol zatvora rekao je za BBC da se zatvorenicima pruža “svobuhvatna medicinska njega” i da se o tome “vodi računa na profesionalnom nivou”.

Dijana je u zatvoru od jula prošle godiine zbog optužbi o krađi identiteta i falsifikovanju isprava.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com