OVAKO JE GOVORILA ANA DOK SE BORILA SA RAKOM: Nisam ja majka hrabrost, svaka je majka – HRABROST - Volim Podgoricu

OVAKO JE GOVORILA ANA DOK SE BORILA SA RAKOM: Nisam ja majka hrabrost, svaka je majka – HRABROST

Poslije višegodišnjeg liječenja i porođaja, Baranka Ana Đoković umrla je u 34. godini.

Ova hrabra mlada žena prije dvije godine svoj život je stavila na kocku i uprkos raku grlića materice rodila sina Vukotu.

Ana je u četvrtom mjesecu trudnoće, krajem februara 2017. saznala da ima invazivni kancer krlića materice. Ipak, nije željela da prekine trudnoću, već je odlučila da rodi bebu.

Njeno zdravstveno stanje sredinom maja te godine se pogoršalo, pa je prebačena u beogradsku kliniku Narodni front, gdje su joj ljekari uradili hitan carski rez, odstranili tumor i matericu.

Njen sin Vukota, rođen je u 27. nedjelji trudnoće, sa manje od jednog i po kilograma težine.

Vukota danas ima dve godine i zdrav je dečak.

Ani se bolest nakon porođaja povukla i nalazi su pokazali da nema nijednu malignu ćeliju, ali je tokom 2017. primala radioterapiju i hemioterapiju. Ohrabrivala je žene da redovno idu na preventivne ginekološke preglede.

Bolest se, nalažost, vratila i bila je jača od njene hrabrosti, vedrine i želje za životom.

Za sebe je govorila da ona nije “majka hrabrost”.

“Nisam ja majka hrabrost, sve su majke hrabrost. Moja je priča bila i hrabrost i ludost u istom trenu, a majka hrabrost je svaka majka koja se bori da izvede svoje dijete na pravi put. Majka hrabrost je svaka žena koja radi duple poslove da prehrani dijete, koja bdi nad svojim djetetom sa posebnim potrebama, koja ne spava jer beba ima temperaturu. Svaka je majka-majka hrabrost”, govorila je za medije.

Ana će biti sahranjena danas u 15 sati u Nikšiću.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com