NOVO IZNENAĐENJE: I Federer eliminisan sa US opena - Volim Podgoricu

NOVO IZNENAĐENJE: I Federer eliminisan sa US opena

 

Bugarski teniser, Grigor Dimitrov plasirao se u polufinale US opena, pošto je poslije velike borbe savladao Rodžera Federera 3:2 (3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.)

Dimitrov je dva puta gubio u setovima, ali je oba puta uspio da se vrati i na kraju dođe do velike pobjede, prve u karijeri nad Federerom.

Federer i Dimitrov
Federer i Dimitrov(Foto: Reuters)

Popularni “bejbi Federer” , koji je 78. igrač na ATP listi, igraće prvo polufinale u karijeri u Njujorku i treće na grend slemovima – prethodno je na Vimbldonu 2014. i Australijan openu 2017. stizao do istog stepenika.

Inače, Dimitrov je najslabije rangirani polufinalista US opena još od Džimija Konorsa, koji je 1991. do završnice stigao kao 174. teniser na planeti.

Kada je riječ o duelu, Federer je bolje otvorio susret, prvi stigao do brejka i osvojenog seta.

U drugom setu Dimitrov je zaigrao znatno bolje, vodio 5:2, ali je Federer uspio da smanji na 5:4, ali ne i da napravi konačan preokret u tom dijelu igre.

Federer
Federer(Foto: Reuters)

U trećem setu viđena je izjednačena borba do sedmog gema, kada je Švajcarac napravio prvi brejk, zatim sačuvao servis, a potom još jednom stigao do brejka za novo vođstvo u setovima.

I to je bilo sve što se tiče Federera. Dimitrov je već na startu četvrtog seta oduzeo servis rivalu, prednost čuvao do kraja i duel uveo u peti odlučujući set u kojem je bio ubjedljiv za veliki preokret i prvo polufinale u karijeri na US openu.

Dimitrovu će protivnik u polufinalu biti Rus, Danil Medvedev.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com