DJEVOJKE, STIGAO JE: Italijanski glumac u Crnoj Gori, evo zbog čega! (VIDEO) - Volim Podgoricu

DJEVOJKE, STIGAO JE: Italijanski glumac u Crnoj Gori, evo zbog čega! (VIDEO)

Poznati italijanski glumac Gabrijel Garko, čiji su počeci vezani za slavnog reditelja Tinta Brasa, boravi u Crnoj Gori.

Garko koga su proslavile i  brojne uloge u  tv serijama, koje se u posljednje dvije godine emituju na TV Vijesti, Vladin je gost kao član novoformiranog Savjeta za filmsku djelatnost, zamišljenog  da pomaže razvoju crnogorske kinematografije.

Poznati glumac, koji važi za velikog  ljubimca ženske publike pričao je za TV Vijesti o svom boravku u Crnoj Gori:

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović formirao je Savjet za filmsku djelatnost, kao stručno savjetodavno tijelo koje će razmatrati pitanja iz oblasti filmske djelatnosti, stručnog i naučnog unaprijeđenja i razvoja crnogorske kinematografije, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

“Članovi Savjeta su: Stefan Kapičić, Gabriel Garko i Bojan Bazzeli, uspješni i ostvareni glumci i reditelji, koji su u svojim međunarodnim karijerama ostvarili značajnu saradnju sa uticajnim akterima iz domena kinematografije”, navodi se u saopštenju ovom povodom, prije nekoliko mjeseci.

Gabriel Garko

Iz Ministarstva kulture su pojasnili da će članovi novoobrazovanog Savjeta svojim zalaganjem i radom doprinijeti jačanju crnogorske kinematografije i dodatno osnažiti pozicioniranje Crne Gore kao filmske destinacije.

“Savjet za filmsku djelatnost će imati zadatak da daje stručna mišljenja u procesu izrade dokumenata iz oblasti kinematografije, pokreće i razmatra prijedloge i inicijative koji se odnose na unaprijeđenje filmske djelatnosti (posebno u kontekstu izrade strategija i propisa), kao i da predlaže aktivnosti koje za cilj imaju saradnju sa naučnim ustanovama i institucijama koje se bave filmskom djelatnošću u zemlji i inostranstvu”, piše u sopštenju.

Iz Ministarstva kulture su dodali da će na ovaj način Crna Gora biti promovisana kao atraktivna filmska destinacija.

“Takođe, Savjet će i afirmisati politike Vlade Crne Gore u oblasti kinematografije, ali i promovisati Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju na međunarodnom planu”, zaključili su u saopštenju.

Iz Ministarstva kulture su podsjetili na ostvarenja ovih velikih umjetnika i zbog čega su baš oni članovi Savjeta.

Stefan Kapičić (1978) je glumio u velikom broju predstava, serija i filmova (“Podijum”, “Kordon”, “Skoro sasvim običana priča”,”O štetnosti duvana”,”Slobodan pad”, “Ulični hodač”, “Obični ljudi”, “Čarlston za Ognjenku”, “Vratiće se rode”, “Jedinica”, “Larin izbor”, “Veliko čudo”, “Bićemo prvaci svijeta”, itd), a holivudsku premijeru je imao u filmu “The Brothers Bloom” što je bio i početak njegove inostrane karijere. Živi i radi u Los Anđelesu, a njegovo najpoznatije holivudsko ostvarenje je film “Deadpool”.

Gabriel Garko (1972) je italijanski glumac, koji je karijeru započeo 1990. godine. Ostvario se u velikom broju filmskih i televizijskih uloga (“Kalas legenda”, “Čast i poštovanje”, “Paparaci”, “Prelijepa ženo”,”Njen tajni život”, “Crni anđeo”, itd). Međunarodno priznanje Flaiano dobio je 2016. godine. Živi i radi u Italiji.

Bojan Bazzeli (1957) je crnogorski reditelj, rođen u Herceg Novom, a studirao u Pragu. Pored velikog broja ostvarenja (“Prsten”, “Gospodin i Gospođa Smit”, “Kralj Njujorka”, itd), dobitnik je brojnih priznanja (1990. godine “Independent Spirit Awards”, 1996. i 1998. godine “American Independent Commercial Producers (AICP)”, 1998. godine “Gold Clio” za najbolju kinematografiju, a njegov film “Kalifornija” dobio je nagradu za najbolju kinematografiju na filmskom festivalu u Montrealu). Živi u Los Anđelesu, gdje sarađuje sa eminentnim stvaraocima iz domena kinematografije. Član je prestižnih organizacija “Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS)” i “American Society of Cinematographers (ASC)”.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com