KAMERE SNIMILE ATENTAT U BUDVI Napadač ispalio 30 hitaca iz “škorpiona”, umalo UBIO BEBU - Volim Podgoricu

KAMERE SNIMILE ATENTAT U BUDVI Napadač ispalio 30 hitaca iz “škorpiona”, umalo UBIO BEBU

Na osnovu snimaka koje je policija izuzela sa zidina Starog grada u Budvi u noći napada na Marka Ljubišu Kana i dvojicu njegovih prijatelja, može se zaključiti da u tom napadu samo pukom srećom nije bilo nastradalih.
Kako piše “Dan”, atentator je ispalio više od 30 metaka, od kojih su neki rikošetirali i u zgradu hotela „Avala“.

U momentu pucnjave, u blizini je bio i bračni par sa malim djetetom. Na snimku se vidi kako je mladić je zgrabio dijete i počeo da bježi. Tragedija je izbjegnuta i u susjednom lokalu, gdje se nekoliko zaposlenih spremalo da ide kući. Jedan od zaposlenih, kako se vidi na snimku, držao je gajbu i bježao prema Starom gradu.

Na snimku se vidi da je Marka Ljubišu spasao njegov tjelohranitelj, koji je na vrijeme vidio osobu koja im se približavala. Na to je upozorio Kana, nakon čega su se on i dvojica njegovih prijatelja istovremeno raštrkali u tri različita pravca.

Atentator, koji je imao kosu svezanu u manji rep i bradicu, prišao je stolu, a pošto nije imao na nišanu svoje mete, otvorio je rafalnu paljbu držeći ruku gore, a „škorpion“ okrenut prema dolje. Jedan od Kanovih prijatelja odmah je pogođen u stomak i tako ranjen je trčao po platou ispred bedema. Držao se za stomak i trčao do prvog taksija. Istovremeno, Kanov tjelohranitelj je počeo da trči za ubicom. Kako se može vidjeti na snimcima, napadač je krenuo prema Pizanu, a onda se zaustavio kao da ne zna gdje je. Vratio se dvadesetak metara unazad, a potom nestao među zidinama Starog grada.

Policija je došla tek nakon petnaestak minuta, tako da je napadač imao dovoljno vremena da pobjegne.

Kako piše “Dan”, interesantno je da niko od trojice Budvana, kao ni Kanov tjelohranitelj, nije imao oružje. Inače, policija je nekoliko dana prije ovog napada u više navrata pretresala ove mladiće, a vlasnik „Korkovada“ je priveden zbog neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Oni su zbog toga izrazili sumnju da je to rađeno smišljeno i da nisu imali šansu da se brane.

Budvani Dragan Marković, zvani Krasni, i Goran Slovinić, zvani Brale, ranjeni su 26. avgusta na terasi lokala „Korkovada“. U lokalu koji se nalazi ispod starogradskih bedema u Budvi, za istim stolom sa njima sjedio je i Marko Ljubiša. Policija vjeruje da je on bio meta i da je samo pukom srećom izbjegao smrt.

Policija je došla do operativnih saznanja da je muškarac koji je nosio silikonsku masku prišao stolu za kojim su dvojica mladića sjedjeli sa Markom Ljubišom. U lokalu je bilo više gostiju koji su ispričali da je nepoznati muškarac prišao stolu za kojim su sjedjeli Ljubiša, Slovinić i Marković. Prema njihovim riječima, ponašao se kao da ne zna u koga prvo da puca, pa je prvi rafal ispalio u pravcu Slovinića. Potom je pogodio Markovića, dok je Kan ostao nepovrijeđen. Pošto je ispalio rafale, pobjegao je sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Očevici su napadača opisali kao muškarca starosne dobi između 30 i 40 godina i visine između 185 i 190 centimetara. Kazali su da ima crnu kosu i da je imao silikonsku masku na licu.

Iz kotorske bolnice „Danu“ je tada saopšteno da su dvojica mladića primljeni sa više povreda, ali da nema povreda vitalnih organa.

Marko Ljubiša je odranije poznat policiji, a ovo je treći put da je na njega pokušan atentat. Preživio je pokušaje likvidacije 2009. i 2013. godine. On je teško ranjen i 2009. godine u Beogradu, ispred Arene, posle košarkaške utakmice Partizan–Panatinaikos. Četiri godine kasnije, opet je napadnut u Beogradu, kada su u njega ispaljena četiri metka. Iako teško povrijeđen, uspio je da dođe do bolnice, gdje je hitno operisan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com