STADO KRAVA TERORIŠE SELA IZNAD SVETOG STEFANA: Lome ograde i kola, ogromni bikovi se tuku po dvorištima, a mještani ne smiju iz kuća da izađu - Volim Podgoricu

STADO KRAVA TERORIŠE SELA IZNAD SVETOG STEFANA: Lome ograde i kola, ogromni bikovi se tuku po dvorištima, a mještani ne smiju iz kuća da izađu

Mještane sela Kuljače iznad Svetog Stefana i dalje teroriše krdo krava, iako je prije 15 dana inspekcija sa 60 evra kaznila vlasnika iz cetinjskog sela Ugnji.

Naime, njegova stoka se ponovo slobodno šeta dvorištima kuća i uništava imovinu u Paštrovićima.

“Sada imamo i koride: u dvorištima nam se nadmeću bikovi od gotovo tonu. Zamislite da ne smijete da izađete iz kuće jer vas na pragu čeka stoka koju je neko doveo tu“, kazali su mještani pet sela i pozvali nadležne inspekcije da zaista počnu da rade svoj posao, jer minimalne kazne za vlasnika stoke S. K. predstavljaju sramotu i ruganje svima koji godinama pozivaju da se riješi problem.

Mještanin Branko Kuljača rekao je da je vlasnik stoke pokazao da je jači od svih inspekcijskih službi i da je to ruganje državi i zakonima.
“Volio bi da vidim da li bi tolerisali da se ovo krdo od više od 40 grla sa opasnim bikovima napasa ispred Opštine ili nekih drugih državnih institucija.

Da li bi onda inspekcijske službe regovale i zabranile vlasniku da ih dovodi čak iz druge opštine na našu teritoriju? Ako se već bavi stočarstvom, neka za to obezbijedi uslove, a ne da ih dovodi u naše selo i u naša dvorišta. Ne znamo više kome da se obratimo da ovaj problem shvati ozbiljno, jer smo pozivali sve – od veterinaske inspekcije pa do budvanske Komunalne policije i inspekcije i svi glavu okreću od ovoga problema”, kaže Kuljača.

On je naveo da već deset godina stoka uništava njihovo voće, površine, imovinu.

“Lome nam ograde, atuomobile. Sada pozivamo i vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i ministra poljoprivrede Milutina Simovića da se uključe, jer kako je moguće da punu deceniju mi prolazimo istu situciju, gledate svakoga dana da vam neko dovodi stoku u dvorište kuće, a niko ne reaguje. Sigurno bi reagovali da mi, mještani, koje teroriše jedan čovjek uzmemo stvar u svoje ruke. Da li je riješenje da mi ovu stoku ubijemo ili zakoljemo, ne znam šta treba da mi radimo i zaštitimo sebe i naše goste koji dolaze na odmor u naše kuće”, kazao je on.

Kuljaču čudi kako to da neko može da bude stimulisan za stočarstvo, a da za to nema štalu ni svoje pašnjake.

Vijesti.me/Vuk Lajović

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com